Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині рибу, вилучену у браконьєрів, передали прикордонникам

Війна не зупиняє рибалок-порушників.

Фото Pixabay.

На Волині рибу, вилучену у браконьєрів, передали прикордонникам

На Ратнівщині рибоохоронці провели спільний рейд з прикордонниками

Четвертого травня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами відділу прикордонної служби «Самари» Луцького прикордонного загону здійснили рибоохоронний рейд на водойми Самарівської територіальної громади Ковельського району.

Так, на озері Оріхівське, поблизу села Мале Оріхове Самарівської територіальної громади (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрито грубе порушення Правил рибальства. Житель села Межисить ловив рибу сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

У сітках знаходилося 10 кг риби, яку безоплатно передано на потреби прикордонної служби.

На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову рибоохоронці вилучили.

Далі рейдова група виявила п’ятьох громадян, які порушували правила рибальства (використання плавзасобів, знаходження поблизу водойми з забороненими знаряддями). На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

Пізніше на тому ж озері зафіксовано безгосподарське майно. З водойми вилучено 10 сітних знарядь лову, загальною довжиною 581 метр. У сітках знаходилося 10 кг риби, яку безоплатно передано на потреби прикордонної служби. Складено відповідний акт, знаряддя вилучено.

Довідково: нагадуємо, з 11 квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З інтерактивною картою основних нерестовищ водних біоресурсів на водоймах Волині можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google

Telegram Channel