Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Українські волейболістки виграли клубний чемпіонат Азії

Все буде Україна!

Фото із сайту volleyball.ua.

Українські волейболістки виграли клубний чемпіонат Азії

У казахстанському місті Семей завершився клубний чемпіонат Азії

На нього, як і на торішній аналогічний турнір, не приїхали представниці трьох країн, які є найсильнішими у жіночому волейболі на азіатському континенті – Китаю, Японії та Південній Кореї, пише сайт volleyball.ua.

У змаганнях брали участь лише шість команд: чинний чемпіон Казахстану та переможець клубної першості Азії 2021 року «Алтай» з Усть-Каменогорська, «Куаниш» з Петропавловська (Казахстан), «Essence» з Ірану, «Diamond Food-Fine Chef Sport Club» з Таїланду , а також клуби з узбецького Джизака та Киргизстану.

Головний фаворит турніру – «Алтай» з Усть-Каменогорська – програв у фіналі, перервавши переможну серію з 26 матчів. А обіграв його «Куаниш», який після другої партії поступався 0:2, але зробив незабутній камбек і виграв з рахунком 3:2 (24:26, 21:25, 30:28, 25:23, 15:6).

Волейболістки «Куаниша» вперше в історії стали переможцями клубного чемпіонату Азії.

Волейболістки «Куаниша» вперше в історії стали переможцями клубного чемпіонату Азії. Колектив із Петропавловська третя казахстанська команда, що стала чемпіоном Азії. Раніше двічі перемагав алматинський «Рахат», а торік – усть-кам'яногірський «Алтай».

Разом із золотими медалями волейболістки «Куаниша» вибороли право брати участь у клубному чемпіонаті світу.

Зазначимо, що у «Алтаї» цього сезону виступала українська волейболістка Надія Кодола, а у «Куаниші» представниця збірної України Карина Денисова та діагональна Тетяна Алдошина, яку шанувальники вітчизняного волейболу можуть знати за прізвищем Яцків. Кілька років тому гравчиня представляла луцьку команду «Волинь-Університет» та южненський «Хімік».

Додамо, що українки увійшли до символічної збірної турніру і були визнані кращими гравчинями у своїх амплуа – краща догравальниця та краща діагональна відповідно. До речі, Тетяна Алдошина є ще й капітаном «Куанишу».

Вітаємо українських волейболісток з престижним титулом та здобутим трофеєм!

Читайте також: У Луцьку стартував сезон з пляжного волейболу (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel