Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Усі українські волейболісти без виключення розірвали контракти з російськими клубами!

Все буде Україна!

Фото пресслужби ГО ФВУ.

Усі українські волейболісти без виключення розірвали контракти з російськими клубами!

24 лютого Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну. Цей день ми запам’ятаємо надовго. Хтось прокинувся від звуку вибухів, хтось від телефонних дзвінків рідних...

Попри важкі часи, весь цей час ГО ФВУ на чолі з президентом Михайлом Мельником спільно з багатьма європейськими федераціями, всіляко намагається допомагати українським волейболістам.

Спершу у безпечні країни були відправлені наймолодші представники нашого спорту – Польша, Румунія, Естонія, Латвія, Італія. Федерації цих країн гостинно прийняли дівчат, юнаків та надали їм безпечне житло, харчування, а головне місце для продовження улюбленої справи – спортивний майданчик, де вони разом з тренерами продовжують навчатися.

Далі були молодіжні збірні України, яких прийняли Чехія, Естонія та Австрія. Юнаки та дівчата у різних вікових категоріях наразі боряться за путівки до фінального етапу чемпіонату Європи. На це не витрачено жодної копійки бюджетних грошей, вони зараз дуже потрібні на війні з РФ. Все зроблено завдяки роботі та зв'язкам Федерації.

Потім готуватися до Золотої Євроліги-2022 поїхала і жіноча збірна України. Спочатку підопічні Івана Петкова були у Болгарії, а зараз українські волейболістки набирають форму у Хорватії, яка також надала нашій команді всі потрібні умови.

А днями чоловіча збірна України розпочала підготовку до матчів Золотої Євроліги-2022. Прес-служба ГО ФВУ та низка українських ЗМІ оголосили про склад команди. У соціальних мережах почали активно обговорювати вибір головного тренера та не погоджуватися з деякими кандидатурами.

Втім, після початку війни Росії проти України волейболісти, не замислюючись ні на хвилину, розірвали чинні угоди.

Зокрема, багато неприємних слів про себе почули нападник Ілля Ковальов та зв’язуючий Юрій Синиця, які сезон 2021-2022 провели у складі російських команд. Втім, після початку війни Росії проти України волейболісти, не замислюючись ні на хвилину, розірвали чинні угоди. Ковальов перебрався до Франції, де знайшов нову команду, а Синиця – залишився без роботи.

Попри виступи у країні, яка підступно напала на Україну, і Синиця, і Ковальов та й всі інші гравці команди безумовно засуджують дії російської федерації! Кожного з них, так чи інакше, торкнулася ця війна...

Юрій СИНИЦЯ, зв’язуючий збірної України: 

– Після розірвання контракту ми з дружиною поїхали до Польщі. Там ходив до тренажерної зали. Пізніше надійшла пропозиція приєднатися до молодіжної збірної України U22. Я приїхав до Естонії, щоб краще підготуватися до національної збірної та показати свій максимум. Україна – це мій дім,  і я хочу прославляти її на міжнародній арені. 

Я з Харкова і зараз там погана ситуація. Житлові райони щоденно обстрілюють, люди гинуть! Сестра з чоловіком та дитиною перші два тижні були ще у Харкові, ходили до бомбосховища. Потім поїхали до Дніпра. Ще через тиждень вдалося вмовити маму теж поїхати.  

Я і всі мої родичі засуджуємо російську агресію, усі ми віримо у нашу перемогу і чекаємо, коли можна буде повернутись додому!

Ілля КОВАЛЬОВ, догравальний збірної України: 

– Про початок війни дізнався вранці з інтернету, одразу зателефонували родичам. Напередодні у команди вже було заплановано тривалий виїзд у ці дні на два тури одразу. Ситуація була неординарна, тож поїхав із командою, як планувалося. Вийшов на матч 28 числа, після чого, обговоривши з керівництвом розірвання контракту, домовилися, що припиняю грати вже з наступного матчу. Розірвання контракту затяглося, оскільки команда відразу ж виїхала в інше місто на наступну гру, як я вже сказав раніше. Президент клубу, він же головний тренер, також був з нами. Всі офіційні папери можна було оформити лише в Сургуті, тому довелося чекати на повернення всіх з ігор, виїзд зайняв близько тижня. По приїзду минуло ще кілька днів, перш ніж ми владнали все з документами. Паралельно був на зв'язку з агентом, удалося знайти варіант у Франції. Тоді й почали збиратися та шукати варіанти вильоту із Росії. Вже на той момент з авіасполученням було важко, тому пошук квитків зайняв чимало часу. У результаті, у нас було 5 перельотів. 

Моє ставлення до війни, яку розв’язала на нашій землі російська федерація, звичайно, різко негативне. Агресія, терор і звірства що чиняться російською армією на чолі із владою не мають місця у сучасному світі, тим паче, в Україні. Увесь період з початку війни наші рідні знаходились вдома, намагаємось підтримувати їх, наскільки це можливо. Зі свого боку, будемо захищати Україну на спортивних аренах. Я вірю у ЗСУ та впевнений, що дуже скоро ми переможемо та спільними зусиллями відбудуємо нашу Україну!

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ, капітан збірної України: 

– На мою думку, в усіх цих обговорюваннях ключовим є те, що хлопці розірвали контракти з клубами! Всі вони, як завжди, готові представляти нашу країну. Мені здається перш ніж щось вимагати від гравців, тренерів потрібно самим щось зробити для українського волейболу. 

Наші гравці виросли в Україні та майже всі з самих наймолодших збірних представляли нашу країну. Всі ці хлопці на протязі 5-7 років заробляли рейтингові очки, які зараз дозволили нам потрапити на чемпіонат Світу! Це, як сказав президент ФВУ, була не гуманітарна допомога з боку ФІВБ, а багаторічна робота всіх причетних до українського волейболу! Так, хтось більше, хтось менше, але всі доклали чималих зусиль. 

Я ще раз наголошую, що головне у цій ситуації, що всі українські волейболісти без виключення розірвали контракти з російськими клубами! 

Військові на фронті захищають нашу країну а ми будемо захищати та прославляти нашу Україну на майданчику.

Попереду у національних збірних матчі групового етапу Золотої Євроліги-2022. А наприкінці літа на чоловічу команду чекає новий виклик –Чемпіонат Світу-2022. Останній раз на цьому турнірі Україна була представлена у далекому 1998 році у Японії. Там було 12 команд, і команда посіла 10-те місце. 

Цього року у підопічних Угіса Крастіньша та всього українського волейбол є чудовий шанс заявити про себе на весь світ! 

Суперниками нашої збірної стануть Сербія, Туніс та Пуерто-Рико. Матчі чемпіонату Світу-2022 відбудуться у Польщі та Словенії. Точні дати та міста проведення стануть відомі пізніше. 

Чемпіонат світу-2022. Груповий етап  

Група А:  УКРАЇНА, Сербія, Туніс, Пуерто-Рико  

Група B: Бразилія, Японія, Куба, Катар  

Група С: Польща, США, Мексика, Болгарія  

Група D: Франція, Словенія, Німеччина, Камерун  

Група E: Італія, Канада, Туреччина, Китай  

Група F: Аргентина, Іран, Нідерланди, Єгипет

Читайте також: Волейболіст Ян Єрещенко другу нову команду знайшов ще швидше

Реклама Google

Telegram Channel