Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Національна жіноча збірна України готується до «Золотої Євроліги» (Список волейболісток)

Більше уваги приділяємо фізичній підготовці.

Фото із сайту sport.ua.

Національна жіноча збірна України готується до «Золотої Євроліги» (Список волейболісток)

Наша команда вперше виступить у престижному турнірі під керівництвом Івана Пєткова

Як і чоловіки, що розпочали свій навчально-тренувальний збір в Естонії, до участі у «Золотій Євролізі» готується і національна жіноча збірна України з волейболу. Вперше до відповідального та престижного турніру команду готує болгарський тренер Іван Пєтков, відомий у нашій країні по роботі з клубом «Прометей» із Дніпропетровської області, пише Спорт.юа.

– Ми прибули до Хорватії ще наприкінці квітня, – каже наставник. - Але поки що не в повному складі. Деякі волейболістки у своїх закордонних клубах дограють сезон, тому зараз нам доводиться обходитися без них. Роботи дуже багато, адже більшість наших гравців, які виступали у чемпіонаті України, через війну не мали стабільної ігрової практики. У зв'язку з цим більше уваги приділяємо фізичній підготовці.

Деякі волейболістки у своїх закордонних клубах дограють сезон, тому зараз нам доводиться обходитися без них.

- А контрольні матчі, коли плануєте проводити?
- Наприкінці наступного тижня. 15 та 16 травня, або 16 та 17 травня зіграємо з національною збірною Хорватії. Ще домовляємося провести спаринги з командою Боснії та Герцеговини 20 та 21 травня.

- Із остаточним складом на «Золоту Євролігу» вже визначились?
- В цілому, так. Якщо нічого не завадить і не буде травм, то в заявку на цей турнір мають потрапити: Світлана Дорсман, Діана Мелюшкіна, Вікторія Даньчак, Дар'я Великоконь, Марина Мазенко, Анастасія Маєвська, Олена Рудик, Ганна Харчинська, Христина Нємцева, Олександра Кутнякова, Євгенія Хобер, Олександра Міленко, Олександра Биценко, Юлія Бойко, Каріна Денісова.

- Яке ставите завдання перед командою?
- Насамперед, треба вийти з групи та потрапити до «Фіналу чотирьох». А далі вже боротись за найвище місце.

Нагадаємо, що у групі С суперницями наших волейболісток будуть збірні Румунії та Угорщини. З першими ми маємо зіграти 24 та 25 травня, а з другим – 2 та 4 червня.

Читайте також: Карина Денисова: «Так приємно писати історію»

Реклама Google

Telegram Channel