Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
«Нема нічого ситнішого за вівсянку…» (Суперові рецепти)

А ще всі пам’ятають фразу «Вівсянка, сер!» із фільму «Собака Баскервілів».

Фото із сайту cdn.vkusnoo.com.ua.

«Нема нічого ситнішого за вівсянку…» (Суперові рецепти)

Цими словами починається відомий анекдот, продовження якого звучить так: «За моєї пам’яті ще ніхто не просив добавки, завжди всі наїдались однією порцією…». Це, звісно, жартівливий натяк на те, що вівсянка не дуже смачна. А може, просто треба вміти її по-особливому приготувати? Адже є безліч рецептів, серед яких кожен знайде для себе щось до вподоби. Тим паче, що цей злак містить так багато незамінних вітамінів та мінералів, зокрема кальцію, заліза, магнію, калію, фосфору, цинку та фолієвої кислоти

Класична вівсянка

Інгредієнти: 1 скл. вівсяної крупи, 400 мл молока, 3 ст. л. цукру, невеликий шматочок вершкового масла, дрібка солі.

Приготування. Залийте крупу водою кімнатної температури і залиште, щоб постояла не менше 5 годин. Потому знову промийте, залийте 3 склянками води, поставте каструлю з кашею на слабкий вогонь і варіть протягом 40 хвилин. Тоді влийте молоко, додайте цукор і сіль, перемішайте і варіть до бажаної консистенції. Затим кашу перекладіть у глиняний горщик і поставте на годину в духовку, розігріту до 160–170 градусів. Подавайте до столу у глибоких порційних тарілках, поклавши в кожну шматочок масла. За бажанням можна додати мед, горіхи, сухофрукти чи фрукти, присмачити вівсянку варенням або згущеним молоком, сиропами.

 

Вівсянка «Лінива» в банці

Інгредієнти: 1/4 скл. вівсяних пластівців, 1/3 скл. молока, 1/4 скл. йогурту, цукор (мед), ягоди, фрукти, горіхи — ​за смаком.

Приготування. У півлітровий слоїк засипте вівсяні пластівці, влийте молоко та йогурт, додайте цукор, горіхи та ягоди. Цукор можна замінити медом, а ягоди — ​фруктами. Щільно закрийте банку кришкою та потрусіть, щоб інгредієнти добре змішалися. Додайте фруктів, легенько перемішайте. Закритий слоїк поставте на ніч у холодильник.

Закритий слоїк поставте на ніч у холодильник.

 

Батончики-граноли

Інгредієнти: 100 г вівсяних пластівців, 100 г сухофруктів, 50 г горіхів, 1,5 ст. л. рафінованої олії, 2 ст. л. меду.

Приготування. Нагрійте мед, додайте до нього олію, всипте вівсяні пластівці, горіхи та сухофрукти. Все ретельно перемішайте. Викладіть суміш на деко, застелене пергаментним папером, та випікайте у духовці при 180 °C до золотистого кольору. Розріжте на порційні шматочки.

 

Вівсянка з медом, корицею та бананами

Інгредієнти: 1/2 скл. вівсяних пластівців, 1 скл. води, 1/2 ст. л. меду, кориця за смаком, 1 ст. л. малинового варення, 1 банан.

Приготування. Закип’ятіть воду, додайте мед і вівсяні пластівці. Доведіть суміш до кипіння. З очищеного банана приготуйте пюре, кілька скибочок залиште для подачі. Коли вівсянка закипить, зробіть маленький вогонь, додайте корицю і варіть кашу до загустіння. Змішайте вівсянку з банановим пюре, зверху викладіть скибочки, полийте варенням.

Реклама Google

Морквяне печиво з вівсяними пластівцями

Інгредієнти: 80 г борошна пшеничного, 0,5 скл. вівсяних пластівців, 100 г моркви, 50 г волоських горіхів, 50 г родзинок, 1 ст. л. меду, 1/4 ч. л. розпушувача, 1 ст. л. цукру, 30 мл оливкової олії.

Приготування. Почищену моркву потерти на дрібній тертці, додати мед, оливкову олію, родзинки і посічені горіхи. Масу вимішати, всипати вівсяні пластівці, знову перемішати і залишити на 30–40 хвилин, щоб пластівці розм’якли. Пшеничне борошно просіяти разом із розпушувачем, всипати до морквяної маси і замісити тісто (воно буде липким). Поділити його на 16 частин, з кожного шматочка сформувати кульку й обкачати її в цукрі. Деко застелити пергаментним папером, трохи змастити олією і викласти кульки, злегка придавлюючи кожну. Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Воно має добре зарум’янитися, але всередині залишатися м’яким — ​тож не пересушіть його.

Читайте також на volyn.com.ua: «У Данії українські жінки готують для біженців національні смаколики (Фото)​».

Telegram Channel