Кілька ідей для швидких сніданків
Не секрет, що багато хто вранці, поспішаючи на роботу, в кращому випадку лиш похапцем випиває філіжанку кави. Проте сучасні дієтологи навіть не намагаються спростувати давню мудрість: «Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові». Тож виручать прості рецепти смаколиків, що стануть чудовим доповненням до кави або чаю
Лаваш із сиром у яйці
Інгредієнти: тонкий лаваш, сир твердий, яйце, сіль, спеції — за смаком, олія або масло для
смаження.
Приготування. Лаваш порізати на поперечні смужки. Сир покраяти скибочками. Яйця збити із сіллю і дрібкою улюблених спецій. Кожну скибочку сиру загорнути у стрічку лаваша, вмочити в яйце й обсмажити по 3–4 хвилини з обох боків. Сир всередині плавиться, а зовні виходить апетитний рум’яний омлет. Викласти готові рулетики на блюдо і подавати гарячими.
Сирні кексики
Інгредієнти: 2 яйця, 1 плавлений сирок, 70 г твердого сиру, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. розпушувача для тіста, 5–6 ст. л. борошна, 4 ст. л. кефіру, кріп або інша зелень, спеції (за бажанням можна додати також шинку, гриби).
Приготування. Яйця збити з сіллю і цукром, потерти сир, добре перемішати. Влити кефир, всипати зелень, борошно з розпушувачем, вимішати. Тісто викласти у формочки для кексів, заповнюючи їх на 2/3, випікати в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 30 хвилин.
Булочки із сиром, яйцем і шинкою
Інгредієнти: булочки — 4 шт., твердий сир — 200 г, шинка — 200 г, яйце — 4 шт., зелень — 2 гілочки.
Приготування. Акуратно зрізати з булочок «шапочки», з нижньої частини вийняти м’якуш. Дрібно нарізати шинку, натерти твердий сир, вимити й дрібно посікти зелень. У мисці злегка збити яйця, додати шинку, сир і зелень. Наповнити булочки начинкою, накрити «шапочками» і поставити в розігріту до 180 °C духовку на 10 хвилин.
Гарячі бутерброди
Інгредієнти: 1 батон, 100 г кисломолочного сиру, 100 г твердого сиру, 100 г вареної ковбаси, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 1 пучок кропу, сіль до смаку.
Приготування. Ковбасу і сир натерти на грубій тертці, змішати з кисломолочним сиром, яйцем, подрібненими часником і зеленню, посолити. Батон нарізати скибочками і кожну намазати начинкою. Викласти бутерброди на деко і запікати 7 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці.
Читайте також: Продав обручку матері: сільський вчитель із Грузії зібрав 700 тисяч доларів для України.