Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
І «всевидяче око» безсиле перед... ганчіркою

Волинь-нова

І «всевидяче око» безсиле перед... ганчіркою

Бо пропаде вся його сила. Але робити цього точно не треба. Хоча в детективних фільмах чи книжках таке трапляється доволі часто

Думаю, після цих речень ви вже точно здогадалися, що ж ми таке каверзне заховали в гранатобузі, а ви так і не змогли відгадати. Але, за правилами нашої вікторини, я маю насамперед нагадати саме запитання.

«Гранатобуз із секретом-11»

Намісник Бога на землі (не Папа Римський). Вдома – поліцейський, на роботі – помічник шефа, який інколи боїться одного із головних озброєнь... прибиральниці.

Що за предмет ми заховали у гранатобузі?

А далі проста констатація факту: жодного варіанту відповіді – «відеокамера» чи «камера відеоспостереження» – ми не отримали. Тому... тому переходимо до повторення запитання і підсумків наступного туру. 

«Гранатобуз із секретом-12»

І хоч земля кругла, але у їхньому випадку аж занадто: ідуть на північ – упираються в стіни сусіда-держави, на південь – того самого сусіда, і на захід – тільки він, рідненький, як і на схід – та ж країна. Хоч, як правило, дивляться на того «родича» зверху… А в гранатобузі сьогодні ми заховали квітку – символ країни, оточеної одним сусідом. Підозрюю, її «родич» є у вас вдома або на роботі.

Що знаходиться у гранатобузі?

І тут не будемо довго розглагольствувати, а одразу приступаємо до відповіді: країна, оточена з усіх боків одним сусідом, – це Лесото (Королівство Лесото), її міцно обійняла Південно-Африканська Республіка (на фото). А національною квіткою Лесото, територія якого повністю лежить вище 1400 метрів над рівнем моря, є спіральне алое. 

Понад 80 % території Лесото, яку  з усіх боків оточує ПАР, лежить  вище 1800 м над рівнем моря.
Понад 80 % території Лесото, яку з усіх боків оточує ПАР, лежить вище 1800 м над рівнем моря.

 Оскільки лише троє наших учасників змогли до цього докопатись, то ми вирішили не вдаватися до жеребкування, а від імені Віти Бобко із села Затурці Володимир-Волинського району Волині і двох її земляків із Ковеля – Андрія Куяви і Юрія Харченка – перерахувати по 100 гривень Збройним силам України.

Переможцям туру – «Віват!», а нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів. 

«Гранатобуз із секретом-14»

Цей острів згадується у відомій українській комедії, яка асоціюється з тваринами, аж 43 рази. Спочатку – 11 разів, потім – 16, ще раз – 15. Звісно, я назвав слово-омонім.

Що за назву острова ми заховали у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 14 липня (включно) тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Гранатомет» (Галина Гармата)). Цей номер і братиме участь у щотижневому жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від газети «Волинь» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, як одна. Виграні кошти ми перерахуємо на допомогу українській армії, вказавши ваше ім’я як волонтера-благодійника. 

Б’ємо путіна на всіх фронтах!

Читайте також: «Міносвіти роз'яснило, як навчатимуться школярі та студенти з 1 вересня«.

Реклама Google

Telegram Channel