Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
…І дім наповнить аромат солодко-соковитої малини!

Фото із сайту amabook.com.ua.

…І дім наповнить аромат солодко-соковитої малини!

Ця ягода у нас відразу асоціюється зі спекотним літом, яскравим кольором, особливим ароматом, теплим пахучим чаєм під час застуди. Справді, малина не тільки смачна, а й надзвичайно корисна, її недарма називають «вітамінною бомбою». Пропонуємо рецепти різноманітних ласощів із цих унікальних дарів літа

«Малинова хмаринка»

Інгредієнти: для безе — ​3 яєчні білки кімнатної температури, 150 г цукру, 2 ч. л. крохмалю, 50 г мигдальних пластівців; для тіста — ​3 жовтки, 30 г цукрової пудри, 0,5 ч. л. розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, 100 г вершкового масла, 150 г борошна; для желе — ​3,5 скл. води, 3 пачки малинового желе, свіжа малина; для вершкового крему — ​250 г маскарпоне, 500 мл жирних вершків, 3 ст. л. цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру.

Приготування. Білки збити до густої піни, поступово всипати по ложці цукру і добре збивати після кожної порції до отримання густої блискучої маси. Наприкінці додати крохмаль і ще раз ретельно збити. Форму (приблизно 25х30 см) перевернути догори дном, змастити маслом, застелити пергаментним папером, викласти на нього білки, зверху посипати пластівцями і випікати при 130 градусах близько години. Безе має бути сухим, запеченим, злегка потрісканим. Вийняти з духовки і залишити до охолодження.

Для приготування тіста борошно змішати з розпушувачем, цукровою пудрою та ванільним цукром. Порізати до цієї суміші охолоджене масло й перетерти на крихту, додати жовтки, замісити і покласти тісто на годину в холодильник. Потому форму змастити маслом, за її розміром на пергаменті розкачати охолоджене тісто, разом із папером перекласти на деко і потримати в холодильнику ще 30 хвилин. Перед випічкою поколоти виделкою і поставити в попередньо прогріту до 190–200 градусів духовку на 15 хвилин (до рум’яності). Охолодити. Малинове желе розчинити в гарячій воді, додати перебрані й помиті (або розморожені) ягоди, перемішати і поставити в холодильник до легкого загустіння. Тоді викласти його на охолоджений корж, розрівняти і знову поставити в холодильник, поки повністю застигне. Всі інгредієнти для крему (попередньо добре охолоджені) помістити в чашу блендера й безпосередньо перед викладанням на пляцок збити до консистенції пухкого крему. Розрівняти його на застиглому желе, накрити коржем безе і поставити на 10–12 годин у холодильник.

Суфле

Інгредієнти: 300 г малини, 150 г цукру; 1,5 склянки цукру, 9 яєчних білків, 1 ст. л. вершкового масла.

Приготування. Малину перебрати, промити, протерти через сито і варити зі 150 г цукру до загустіння — ​готове пюре має не стікати з ложки, а спадати суцільною масою. Білки дуже добре збити, підсипаючи невеликими порціями півтори склянки цукру. Остигле пюре поступово додавати в збиті білки, обережно перемішувати знизу вгору. Масу викласти на змащену маслом форму або алюмінієву сковороду. Ножем чи за допомогою кондитерського мішка можна нанести на суфле малюнок (можна й без нього), тоді поставити на 12–15 хвилин у духову шафу. Пропечене суфле повинне добре піднятися, ущільнитися і вкритися темно-золотавою скоринкою. Подавати десерт, посипавши цукровою пудрою. Смакуватиме з холодним молоком.

Мармелад

Інгредієнти: 500 г малини, 500 г смородини, 900 г цукру, 1 щіпка лимонної кислоти.

Приготування. Перебрати малину і смородину, промити, всипати в каструлю і залити водою так, щоб вона покривала ягоди. Поставити на слабкий вогонь і нагрівати до розм’якшення смородини. Відразу протерти гарячими через сито. Густий сік уварити вдвічі, потім перемішати його з цукром і лимонною кислотою, варити ще 40 хвилин, періодично знімаючи пінку. Розлити масу в форми шаром 2,5–3 см і залишити при кімнатній температурі до повного застигання. Готовий мармелад розрізати на кубики, кожен обкачати в цукрі.

Пастила

Інгредієнти: 1 кг малинового пюре, 400–500 г цукру.

Приготування. Свіжозібрану стиглу малину перебрати, всипати в емальований посуд і поставити в розігріту духовку. Коли ягоди розм’якшаться, протерти їх через сито. Змішати отримане пюре з цукром, уварити його, перекласти масу в лотки і поставити в піч або духовку, щоб підсохла. Готову пастилу розрізати на смужки, згорнути рулетиками і зберігати в коморі у слоїках або лоточках. Її можна використати і як 
оздоблення для інших десертів, і як самостійне доповнення до чаю.

Читайте також: «Гілка за гілкою, кущ за кущем — стільки малини, що ледве несем: найкращі рецепти«.

Реклама Google

Telegram Channel