Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Влада працює над спрощенням порядку виїзду певних категорій чоловіків за кордон

Розширення переліку тих, кому можна виїхати, сприятиме розвитку економіки.

Фото: Держприкордонслужба.

Влада працює над спрощенням порядку виїзду певних категорій чоловіків за кордон

Радник глави Офісу президента розповів, кому з українських чоловіків невдовзі дозволять тимчасово залишати межі країни навіть попри воєнний стан

Певні категорії чоловіків, які за віком підлягають мобілізації чи призову, цілком ймовірно вже найближчим часом зможуть тимчасово покидати територію України у спрощеному порядку. В даний момент влада працює над змінами до відповідних нормативних актів. Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі «Фейгін Live».

За словами представника ОП, рішення про спрощення порядку виїзду за кордон для українських чоловіків під час дії воєнного стану є розумним і логічним. Арестович вважає, що це дозволить країні підтримувати економічні, соціальні, академічні та інші зв’язки з країнами Європи та світу.

 

 

 

«Кількість категорій чоловіків, яким буде дозволено виїжджати за кордон, збільшується. Дискусія зараз ведеться і влада рухається в цьому напрямку. Дозвіл буде надаватися морякам, які працюють за контрактом, батькам з дітьми певного віку…Обговорюється багато варіантів. Боятися, що у нас всі розбіжаться…Я надто сильно поважаю свій народ, щоб думати, що всі від нас втечуть. Ну а ті, хто так зробить, – навіщо вони потрібні в армії з такою мотивацією?», – сказав Арестович.

«Дозвіл буде надаватися морякам, які працюють за контрактом, батькам з дітьми певного віку…Обговорюється багато варіантів. Боятися, що у нас всі розбіжаться…Я надто сильно поважаю свій народ, щоб думати, що всі від нас втечуть. Ну а ті, хто так зробить, – навіщо вони потрібні в армії з такою мотивацією?», – сказав Арестович.

Він наголосив, що робота над внесенням змін до нормативних актів, які регулюють виїзд чоловіків за кордон, наразі ведеться і рішення будуть прийняті у «розумні строки».

Читайте також: «Кому можна їхати за кордон: перелік категорій можуть розшитири«

Нещодавно гучний резонанс викликало рішення Генерального штабу ЗСУ обмежити можливість військовозобов’язаних та призовників залишати місце проживання без дозволу військкоматів. Після низки обговорень нововведення було скасовано.

Реклама Google

Telegram Channel