Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
«Чорних ягід пишний кущ…» (Суперові рецепти)

Смакота ж!!!

Фото із сайту soncesad.com.

«Чорних ягід пишний кущ…» (Суперові рецепти)

Нині смородина стала настільки популярною, що росте фактично на кожній присадибній ділянці. Та й не дивно, адже ці дрібні непоказні ягідки дуже багаті на вітаміни. Людям, що дбають про власне здоров’я, просто необхідно включати смородину у свій раціон. А приготувати з неї можна не лише традиційні варення чи компот, а й морозиво, пиріг, смузі, соус, желе

Смородина, перетерта з цукром

Це не тільки смачний і корисний десерт, а й незамінний натуральний засіб боротьби із зимовими застудами. Її можна використовувати як звичайне варення, в якості начинки для різної випічки, для заварювання чаю. Ягоди, перетерті з цукром, зберігають усі корисні властивості і довго не псуються

Інгредієнти: 1 кг смородини, 2 кг цукру.

Приготування. Для такого варення краще збирати ягоди після кількох сонячних днів — ​вони будуть більш солодкими. Смородину помийте, ретельно переберіть її, видаляючи попсовані ягоди, хвостики і сміття. Перебийте блендером або пропустіть через м’ясорубку. Складіть у глибоку емальовану миску, засипте цукром, вимішайте і поставте в холодильник на 3 години, за цей час цукор почне розчинятися. Потому ще раз добре перемішайте, розкладіть варення в банки, попередньо ретельно вимивши їх із содою та обдавши окропом. Зверху засипте шаром цукру (приблизно по 1–2 ст. л. на кожен слоїк), щоб смородина краще зберігалася. Закрийте банки і тримайте в холодильнику або в погребі.

Закрийте банки і тримайте в холодильнику або в погребі.

Смузі

Такий смачний та корисний напій можна приготувати не лише влітку, якщо запастися замороженими ягодами

Інгредієнти: 4 банани, 4 скл. смородини, 0,5–1 скл. молока, мед — ​за смаком.

Приготування. Банани почистити і довільно нарізати. Скласти банани і ягоди в чашу блендера і збити до отримання однорідної маси. Додати мед і молоко за смаком, ще раз збити. Перелити смузі у склянки і відразу подавати, за бажанням прикрасивши листочками м’яти, кружальцями банана і ягодами.

Морозиво

Зимний смаколик із доступних продуктів — ​анітрохи не гірший за магазинний

Інгредієнти: 300 г смородини, 300 г сметани, 5 ст. л. цукру.

Приготування. Ягоди перебрати, добре вимити, обдати окропом, щоб пустили більше соку, подрібнити чорну смородину за допомогою блендера. За бажанням можна пропустити через сито, щоб вийшло чисте пюре. Додати сметану і цукор. Ретельно перемішати, скуштувати, за потреби досолодити. Перелити масу в формочки і вставити палички. Помістити в морозилку на 3–4 години до повного застигання. Готове морозиво дістати з формочок, зануривши їх попередньо в гарячу воду на кілька секунд.

Реклама Google

Мафіни «Чудо-ягода»

Смаколик до чаю на раз-два-три

Інгредієнти: 150 мл кефіру, 125 г вершкового масла або маргарину, 2 яйця, 200 г цукру, 0,5 ч. л. соди, 1,5 скл. борошна, 1 скл. смородини.

Приготування. Вершкове масло чи маргарин розтопіть у мікрохвильовці й трохи охолодіть. Додайте збиті з цукром яйця, влийте кефір, попередньо всипавши в нього соду і розмішавши. Тоді поступово, невеликими порціями добавляйте борошно і вимішуйте. Перебрані й помиті ягоди смородини обсушіть на паперовому рушничку і всипте в тісто. Легенько перемішайте ложкою або силіконовою лопаткою. Розкладіть тісто в маленькі формочки для мафінів, заповнюючи їх на дві третини (краще недокласти, адже мафіни чудово піднімаються в процесі випічки). Випікайте за температури 170–180 градусів приблизно 30 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою чи зубочисткою. Діставши мафіни з духовки, спершу злегка остудіть їх 10–15 хвилин, а тоді виймайте з формочок.

Читайте також на volyn.com.ua: «Переселенці з Харкова зі свого городця на Волині вже й овочі мають​».

Telegram Channel