Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Німецькі інвестори обговорили з волинської владою 3 напрямки співпраці

У краї є перспективні напрямки інвестування.

Фото: Волинська ОВА.

Німецькі інвестори обговорили з волинської владою 3 напрямки співпраці

Від українського виробника до німецького споживача: у військовій адміністрації обговорили шляхи співпраці з німецьким інвестором. Йшлося про будівельну галузь, происловість і експорт агропродукції

Перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Мовенко 12 липня 2022 року провів чергову робочу зустріч із представником багатофункціональної компанії «G&W», бізнесменом та інвестором Гаурава Гаргом (Федеративна Республіка Німеччина), йдеться на сторінці Волинської обладміністрації у фейсбуці.

За словами німецького інвестора війна в Україні стала тривожним сигналом для всіх європейців. Тому потрібно робити все можливе задля підтримки України, спільно протистояти насильству та жорстокості.

Тож під час зустрічі обговорили питання розвитку інвестиційного потенціалу Волині та перспективні напрямки інвестування.

Зокрема, пан Гаурав Гарг пропонує співпрацю за трьома напрямками. А саме: будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб, експорт сільськогосподарської продукції та інвестиційні проєкти у промисловість.

Мова про три напрямки: будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб, експорт сільськогосподарської продукції та інвестиційні проєкти у промисловість.

За його словами урядом Німеччини уже передбачені грантові кошти на будівництво житла для ВПО. Це будуть кошти, які можливо залучити, маючи конкретні напрацювання та будівельні проєкти.

«У нас уже є певні проєкти будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб. Впевнений, що їх можливо буде адаптувати під будь-які грантові програми, – розповів Сергій Мовенко. – Тож чекатимемо від вас конкретних умов співпраці».

Що стосується експорту сільськогосподарської продукції до Німеччини, то на думку першого заступника начальника ОВА, це може стати цікавою пропозицією для волинських агровиробників. Наразі мова йде про експорт соняшникової олії.

Також німецького інвестора цікавить видобуток промислового піску з високим вмістом кварцу. 

Також німецького інвестора цікавить видобуток промислового піску з високим вмістом кварцу. Слід зазначити, що якісний промисловий пісок використовується для виробництва флоат-скла, виготовлення віконних та дверних конструкцій.

«Ми завжди ідемо на зустріч інвесторам та готові до активної співпраці задля залучення інвестицій та розвитку економіки області. Особливо зараз, коли ворог безжально нищить інфраструктуру нашої країни», – підсумував Сергій Мовенко.

Читайте також: «На Волині аграрії розпочали жнива: що і скільки збирають (Фото)»

Реклама Google

Telegram Channel