Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Третю стать планують визнати офіційно - ВООЗ

Цікаво...

Фото: korrespondent.net.

Третю стать планують визнати офіційно - ВООЗ

Це обумовлено появою «нових наукових даних»

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) планує визнати третю стать та оголосила, що «стать не обмежується лише чоловіками та жінками». Про це повідомляє «Дивогляд« із посиланням на офіційну заяву організації.

Організація вирішила оновити свій посібник у питаннях гендерної проблематики, перше видання якого датується 2011 роком. Це обумовлено появою «нових наукових даних» і «концептуальним прогресом у галузі гендеру, здоров'я та розвитку».

Фахівці анонсували вихід за рамки бінарних підходів до статі та здоров'я для визнання гендерної та сексуальної різноманітності.

ВООЗ планує змінити ключові концепції, пов'язані з цим питанням, розширити концепцію інтерсекційності, яка досліджує взаємодію «динаміки гендерної влади» з іншими ієрархіями привілеїв чи несприятливих умов, що призводить до «нерівності та диференціального стану здоров'я для різних людей».

Серед факторів, які перетинаються, згадують про стать, етнічну приналежність, расу, вік, клас, соціально-економічний статус, релігію, мову, географічне розташування, статус інвалідності, міграційний статус, гендерну ідентичність і самовираження, сексуальну орієнтацію та політичну ситуацію.

Фахівці анонсували вихід за рамки бінарних підходів до статі та здоров'я для визнання гендерної та сексуальної різноманітності та уявлень про те, що гендерна ідентичність існує в континуумі, і «стать не обмежується чоловічою чи жіночою».

Читайте також: У США саме небо показало російським відпочивальникам, хто насправді кремлівський диктотор (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel