Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Що загрожує чоловікам, які виїхали за кордон до війни та не повернулись

До 24 лютого 2022 року багато українських чоловіків перебували за межами України.

Фото: Відкриті джерела.

Що загрожує чоловікам, які виїхали за кордон до війни та не повернулись

З початком повномасштабної війни в України чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон

До 24 лютого 2022 року багато українських чоловіків перебували за межами України – хтось повернувся, а хтось ні.

Чи передбачена якась відповідальність для чоловіків, які виїхали до початку повномасштабної війни та не повернулись – повідомляють Факти ICTV.

Відповідальність законодавством не передбачена. Юрист Ростислав Кравець розповідає, що на сьогоднішній день відповідальність за неповернення до України від час воєнного стану не встановлена.

– Так, на сьогодні такої відповідальності немає. Народні депутати намагаються,  було кілька законопроектів, які мають на меті ввести відповідальність за повернення чоловіків в Україну, – зазначає юрист.

– Так, на сьогодні такої відповідальності немає. Народні депутати намагаються,  було кілька законопроектів, які мають на меті ввести відповідальність за повернення чоловіків в Україну, – зазначає юрист.Кравець додає, що введення такого закону не відповідатиме нормам Конституції України.

– Що стосується змусити чоловіків повернутись, то насправді, це не лише порушення Конституції, а й порушення логіки. Адже надходження в Україну фінансів від заробітчан, починає перевищувати надходження від експорту, – зауважує КравецьТобто сьогодні в Україні не має жодної адміністративної чи кримінальної відповідальності за неповернення чоловіків, які виїхали до 24 лютого 2022 року.

Кравець також наголошує, що введення певних штрафів чоловікам, які повертатимуться, буде порушенням Конституції та прав людини.

– Також законом не передбачена й примусова мобілізація, у разі повернення чоловіка, який був за кордоном до війни, – каже Кравець.

Читайте також: «У «Дії» з’явиться ще одна важлива послуга для водіїв«.

Реклама Google

Telegram Channel