Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Окупанти продовжують бомбити острів Зміїний

Острів Зміїний.

Фото: УНН.

Окупанти продовжують бомбити острів Зміїний

Російські окупанти далі час від часу завдають ударів по острову

Про це в ефірі українського телемарафону повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

«Ворог продовжує вишукувати можливості довести, що у нього є ще якісь сили для того, щоб переконати нас у своїй «міці». Що він може ще зробити, як тільки час від часу вилітати та бомбити острів Зміїний? Оскільки намагається переконати хоча б своїх, що вони ним володіють і якось його контролюють. Це була спроба розвідки, чи не розгорнуто там гарнізон, який можна знищити. Але поки вони б'ють по тій техніці, яку залишили самі», - розповіла Гуменюк.

Ворог продовжує вишукувати можливості довести, що у нього є ще якісь сили для того, щоб переконати нас у своїй «міці».

За словами Гуменюк, інформація про просування ЗСУ в Херсонській області поки що залишається на рівні легкого військового шифрування.

«Просування є, і ті, хто в ньому задіяні знають де воно і наскільки. Учасники цього процесу з боку мирного населення вже знають й дотримуються нашого режиму тиші. Ми їм вдячні. Ще трішечки й оголосимо населені пункти, які звільнені», - сказала Гуменюк.

30 червня оперативне командування «Південь» повідомило, що вночі російські окупанти поспіхом евакуювали залишки своїх сил зі Зміїного і, ймовірно, покинули острів.

Згодом міноборони рф підтвердило виведення російських військ з острова Зміїний і назвало це «кроком доброї волі».

Читайте також: Російський окупант розповів сестрі, як вбив жінку в Україні (Аудіо).

Реклама Google

Telegram Channel