Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Зеленський усунув голову СБУ Баканова та генпрокурорку Венедіктову

Фото: Офіс Президента.

Зеленський усунув голову СБУ Баканова та генпрокурорку Венедіктову

Уже відомо, хто виконуватиме обов'язки генпрокурора

Президент Володимир Зеленський відсторонив від свої посад голову СБУ Івана Баканова та генпрокурора Ірину Венедіктову.

Про це йдеться в указі на сайті президента.

Виконання обов'язків генпрокурора він поклав на Олексія Симоненка.

Баканова усунули по статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України.

Ця стаття звучить так: «Невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов'язків».

«Невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов'язків».

До слова, у день, коли президент усунув з посади Баканова, стало відомо, що Державне бюро розслідувань затримало колишнього очільника одного з обласних управлінь СБУ. Його підозрюють в держзраді і роботі на росію. За даними ВВС News Україна, йдеться про Олега Кулініча. Він до березня цього року очолював управління СБУ по АР Крим, яке після російської анексії півострова дислокувалось в Херсоні.

Крім того, 29 травня Зеленський звільнив очільника харківського управління СБУ Романа Дудіна. Причина - він начебто «не працював на захист міста від російської агресії».

Реклама Google

Telegram Channel