Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Рада звільнила Івана Баканова з посади голови СБУ

Іван Баканов.

Фото: УНН.

Рада звільнила Івана Баканова з посади голови СБУ

Це рішення підтримали більшість нардепів

Верховна Рада звільнила Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України. Про це повідомили з депутатського корпусу, пише УНН.

«Парламент звільнив Івана Баканова з посади Голови СБУ», - написав зокрема нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Як повідомляється, нардепи віддали 265 голосів «за» відставку Баканова.

У залі його не було. Розгляд був достатньо формальним, зауважив нердеп Ярослав Железняк у Telegram.

Так, по фракціях, за повідомленням, голоси розділилися так: СН - 203; ЄС - 0; Батьківщина - 11; Платформа за життя та мир - 2; За майбутнє - 12; Голос - 0; Довіра - 17; Відновлення України - 11; позафракційні - 9.

Паралельно СБУ оприлюднила звернення Івана Баканова щодо своєї діяльності на посаді голови спецслужби.

Нардепи віддали 265 голосів «за» відставку Баканова.

Баканов у ньому зокрема вказав, що «зазвичай, коли Голова Служби безпеки України йде з посади, прийнято гучно звітувати про професійні здобутки. Я теж міг би вдатися до такої практики – результати є і їх чимало. Проте з самого першого дня в Службі я сповідував інший принцип – реальні справи не потребують словесної допомоги. Особливо в спецслужбі». При цьому він констатував, що «скептики будуть завжди», при цьому нагадаши про те, що за його каденції було затримано і оголошено підозру «куму Путіна», взялися проросійські партії та були інші здобутки. Вказав при цьому, що «були й прорахунки, причини яких слід аналізувати окремо».

«Нагадаю, ворог прагнув захопити Київ та країну за 3 дні. І серйозну ставку робив на власні агентурні мережі, які мали проявитись на початку повномасштабного вторгнення. Та в цей найбільш кризовий момент ворожі агенти не спрацювали – СБУ заздалегідь вибудувала чітку систему з їх нейтралізації. І це теж один із результатів, який свідчить про рівень роботи спецслужби», - зауважив він.

«Сподіваюсь, що результати роботи наступних керівників СБУ будуть лише кращими», - підсумував Баканов.

Читайте також: Після того, як лінію фронту від Харкова посунули, туди приїхав Татаров і все стало погано, – екскерівник СБУ Харківщини (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel