Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Звільнення Баканова матиме правові наслідки, можливо, відкриють справу, – військовий експерт

Чи працював Баканов проти України?

Фото president.gov.ua.

Звільнення Баканова матиме правові наслідки, можливо, відкриють справу, – військовий експерт

Фахівець вважає, що звільненням просто не обмежиться

Звільнення очільника Служби безпеки України Івана Баканова може закінчитися кримінальною справою проти нього

Про це в ефірі «Еспресо» заявив військовий експерт Українського інституту майбутнього та ексспівробітник СБУ Іван Ступак.

Зараз, якщо в указі президента вказана така стаття – я бачу перспективу кримінального провадження щодо персонально пана Баканова.

«Я думаю, президент дозрів. Він тривалий час відкидався від тієї інформації, яка до нього доходила з різних джерел щодо діяльності СБУ. Було багато претензій - ми не можемо сказати, що відомство працювало ідеально», - сказав він.

Ступак додав, що на адресу СБУ було багато нарікань, а коли почалась повномасштабна війна - їх з'явилось в рази більше.

«Це змусило президента реагувати. Чинний працівник СБУ Наумов в Сербії затриманий з купою грошей і ситуація з керівником СБУ по Криму. Я дійсно, ще не бачив, щоб керівника такого рівня (Баканова, - ред.)  звільняли так офіційно з таким формулюванням - за порушення, що спричинило тяжкі наслідки. Не по-тихому звільнили, а дуже серйозно», - зазначив експерт.

На його думку, будуть наслідки цього звільнення в правовому плані.

«Я бачу, що звільнення просто не буде, якщо б був би просто указ про звільнення - це була б окрема справа. Зараз, якщо в указі президента вказана така стаття – я бачу перспективу кримінального провадження щодо персонально пана Баканова. Подивимось, як ДБР буде розглядати ці матеріали. Звільненням просто не обмежиться. Думаю, будуть правові наслідки з розслідуванням, обшуками», - підсумував Ступак.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel