Курси НБУ $ 41.88 € 43.51
Кабачкове меню — ​доволі різноманітне

Ці овочі чудово поєднуються з м’ясом, грибами, іншими овочами.

Фото із сайту superdom.ua.

Кабачкове меню — ​доволі різноманітне

Середина літа — ​найбільш вдалий час для того, щоб побалувати себе та рідних смаколиками з цього овоча. Тим паче, що це корисний і апетитний продукт, у якому міститься дуже мало калорій. Багато хто, напевно, навіть не уявляє, скільки усіляких наїдків можна приготувати з кабачків

Оладки «Літні»

Скільки існує варіантів цієї страви — ​цього вам не скаже ніхто. Ми ж пропонуємо ще один рецепт до колекції

Інгредієнти: 2 скл. натертих кабачків, 4 яйця, 1 скл. борошна, 0,5 ч. л. солі, 0,5 ч. л. цукру, 1 ч. л. соди (трохи погасити оцтом), 3 ст. л. оливкової олії, 4 ст. л. розтопленого вершкового масла або сметани.

Приготування. У мисці змішайте кабачки зі злегка збитими яйцями. Додайте борошно, сіль і цукор, соду, оливкову олію. Все добре вимішайте і смажте кабачкові оладки на гарячій сковороді з невеликою кількістю олії. Готову страву можна подавати, поливши розтопленим вершковим маслом, або зі сметаною.

Соте із кабачків і курятини

Легка й водночас ситна страва, в якій немає нічого зайвого, а смаки кабачків та м’яса чудово поєднуються

Інгредієнти: 500 г курячого філе, 2 кабачки (цукіні), 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 зубки часнику, 2 ст. л. олії, 1 ч. л. соєвого соусу, щіпка цукру, щіпка карі, щіпка меленого коріандру, чорний мелений перець та сіль за смаком.

Приготування. Куряче філе порізати невеликими шматочками. Дрібно покраяти цибулю, кабачки — ​кубиками, болгарський перець — ​соломкою. На розігрітій сковороді або в сотейнику невеликими порціями підрум’янити на олії куряче філе з усіх боків по 2–3 хвилини. Цибулю і часник спасерувати на олії 5 хвилин, додати болгарський перець і, помішуючи, обсмажити до напівготовності. Потім покласти кабачки і готувати до м’якості 3–5 хвилин. Додати до овочів курятину, спеції, цукор, сіль і соєвий соус. Акуратно перемішати, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати ще 3–5 хвилин.

Кабачковий соус

Він відмінно доповнить смак картоплі фрі, м’яса, овочевих страв

Інгредієнти: 1 середній кабачок, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 подрібнений зубчик часнику, 250 мл йогурту або густої сметани, сіль та перець — ​за смаком.

Приготування. Кабачок помийте і наріжте кубиками, залийте водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Потому зніміть з вогню, злийте воду. Коли кабачки трохи схолонуть, перекладіть їх у блендер разом із часником, сіллю та цукром і подрібніть. Заправте кабачкове пюре йогуртом без добавок або сметаною і поставте соус у холодильник хоча б на годину.

Кабачки «Апетитні»

Запечені кабачки зі сметанно-часниковим соусом смакують навіть гурманам!

Інгредієнти: 800 г кабачків, 3 ст. л. соняшникової олії, 200 мл сметани, 1 яйце, 2 ст. л. борошна, 100 мл води, 2 зубчики часнику, сіль, кріп і сухі пряні трави — ​за смаком.

Приготування. У глибоку миску влийте олію, додайте до неї сіль і сухі прянощі. Тонкий смак кабачків добре підкреслюють орегано і базилік. Кабачки помийте і наріжте кружальцями. Чистити молоді овочі не потрібно. Помістіть кружечки кабачків в олію зі спеціями і ретельно перемішайте. Викладіть кабачки одним шаром на деко і на 15 хвилин відправте в духовку, нагріту до 200 градусів. Поки овочі печуться, приготуйте соус. Промийте кріп у холодній підсоленій воді і дрібно наріжте. Часник натріть на тертці або пропустіть через прес і перемішайте зі сметаною і кропом. Додайте до цієї суміші яйце, борошно, воду і знову ретельно вимішайте. Дістаньте запечені кружечки кабачків з духовки. Перекладіть їх у глибоку сковороду, залийте підготовленою заправкою, поставте на малий вогонь і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Подавати страву на стіл можна як гарячою, так і холодною.

Читайте також: Як літом закриєш — ​зимою з’їси: найкращі рецепти сезонної консервації.

Реклама Google

Telegram Channel