Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Ще одна українська волейбольна команда хоче виступати в Польщі

Це буде третій український волейбольний клуб, що гратиме в двох національних лігах у наступному сезоні.

Фото пресслужби ВК Епіцентр-Подоляни.

Ще одна українська волейбольна команда хоче виступати в Польщі

Чемпіон України з волейболу «Епіцентр-Подоляни» підтвердив намір виступати у Першій лізі Польщі: як це пояснюють

Городківці працюють над своєю участю в другому місцевому дивізіоні.

Чинний чемпіон України з волейболу серед чоловіків, клуб «Епіцентр-Подоляни», планує виступити в чемпіонаті Польщі наступного сезону. Про це у коментарі польському TVP Sport розповів головний тренер клубу, поляк Маріуш Сордиль, передає Суспільне.

За словами Сордиля, клуб працює над тим, аби заявитися у Першу лігу (другий дивізіон польського чемпіонату).

Тренер «Епіцентр-Подоляни» підтвердив інформацію, яку раніше в подкасті «Коментаторська» озвучував президент федерації волейболу України Михайло Мельник: «Епіцентр» за непітвердженими даними, буде грати у чемпіонаті Польщі, але не в Плюс-лізі, а у лізі нижче (Перша ліга). Але там досить пристойний рівень».

При цьому тренер «Епіцентр-Подоляни» чітко окреслив намір клубу: грати і в чемпіонаті України, і в чемпіонаті Польщі. Таким чином, клубу буде легше запросити іноземних виконавців.

Якщо «Епіцентр-Подоляни» приймуть в чемпіонат Польщі, то це буде третій український волейбольний клуб, що гратиме в двох національних лігах у наступному сезоні. Аналогічне рішення прийняли чоловічі «Барком-Кажани» та жіночий «Прометей».

За словами Сордиля, «Епіцентр-Подоляни» планують виступати на рівні Першої ліги, що є другим за силою дивізіоном Польщі. У клубі налаштовуються на проведення повноцінного сезону та не претендуватимуть на підвищення в класі.

За словами Сордиля, «Епіцентр-Подоляни» планують виступати на рівні Першої ліги, що є другим за силою дивізіоном Польщі. У клубі налаштовуються на проведення повноцінного сезону та не претендуватимуть на підвищення в класі.

«Ми хочемо грати в Першій лізі. Працюємо над цим. Але наразі поки немає чіткого формату. Ми бажаємо брати участь в якості повноцінного учасника, згідно зі спортивним принципом. Я розумію, що питання підвищення в класі може бути обмежено для нашого клубу. Тим не менш, ми хочемо змагатися від початку чемпіонату і до його закінчення», - наводить слова Сордиля видання TVP Sport.

 

«Не хочу вдаватися у деталі. Ми працюємо над рішенням, що влаштує обидві сторони. Клуб хоче не тільки вижити, але й бути конкурентоздатним. Усе ще досі перебуває на рівні попередніх домовленостей».

Тренер вважає, що ідея виступів в Україні на тлі війни зробить «Епіцентр-Подоляни» менш конкурентним колективом через відсутність легіонерів. У жовтні команда розпочне міжнародний сезон з 1/32 фіналу Кубка виклику.

«Поки що [в чемпіонаті Україні] все на паузі. Напередодні нового сезону був створений проект професійної волейбольної ліги. Передбачається, що чемпіонат проведуть в одному місці на заході країни. 'Барком-Кажани' гратимуть у Плюс-лізі, а ми подаємося до Першої ліги. Чому? На мою думку, до кінця війни місцевим клубам буде дуже важко залучати іноземних гравців».

«Ми плануємо грати матчі чемпіонату, але гадаю, що у питанні легіонерів будемо обмежені. У той же час, найкращі українські волейболисти шукатимуть своє місце [за кордоном] - десь, де вони зможуть розвиватися та підтримувати свій рівень. Більшість з них залишаються в команді. Їм важливо змагатися на пристойному рівні».

Читайте також: Українська волейболістка розповіла про адаптацію в Чехії та війну (Фото)

Реклама Google

Telegram Channel