Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Китайська рекета-носій вагою 23 тонни через кілька днів, ймовірно, впаде на Землю

Дуже небезпечно...

Фото: CNN.

Китайська рекета-носій вагою 23 тонни через кілька днів, ймовірно, впаде на Землю

Величезний апарат не контролюється китайськими науковцями

Вже наступного тижня на Землю впаде китайська ракета-носій, повідомляє «Дивогляд« із посиланням на CNN.

Апарат «Чанчжен-5В», вагою 23 тонни, доправив на орбіту другий модуль «Веньтянь» китайської космічної станції «Тяньгун». Спуск ракети не перебуває під контролем Китаю, а отже її падіння може нести загрозу для життя людей та інфраструктурі на Землі. 

Куди саме впаде ракета – невідомо, але це може відбутися вже 1 серпня. Космічне командування Збройних сил США ретельно стежить за траєкторією повернення ракети на поверхню нашої планети. Фахівці повідомили, що уламки ракети можуть впасти не в океан, що несе велику загрозу людству. 

Військові заявили, що точне місце падіння ракети-носія стане відомо лише за кілька годин після її входження в атмосферу Землі.

Фахівці повідомили, що уламки ракети можуть впасти не в океан, що несе велику загрозу людству. 

«Ця ракета виконала свою місію, і тепер вона вирушила в неконтрольований китайською стороною спуск в атмосферу Землі. Хоча 20 тонн металу й розваляться на частини в атмосфері, багато з цих уламків згорять, але чималі шматки можуть впасти на поверхню. І поки не відомо, куди саме вони впадуть», – каже Майкл Баєрс із Університету Британської Колумбії.

Знавець розповів також про наслідки і шкоду, яку уламки можуть завдати Землі та населенню планети: «Я вважаю, що особливу небезпеку уламки ракети становлять для південних міст Землі. Імовірність падіння шматків ракети на широтах, де розташовані такі міста як Джакарта, Індонезія, Дакка, Бангладеш і Лагос, Нігерія втричі вища, ніж імовірність їх падіння на широтах Пекіна, Москви чи Нью-Йорка», – каже Баєрс.

Разом із цим, учені вважають, що уникнути падіння ракети можна лише у тому випадку, якщо сучасні технології зможуть забезпечити контрольований спуск залишків ракети в атмосферу нашої планети.

Читайте також: Коли цього тижня голова болітиме від магнітних бур.

Реклама Google

Telegram Channel