Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Стало відомо, скільки людей отримало російські паспорти в окупованих Херсонській та Запорізькій областях

Попри погрози, українці відмовляються від паспортів країни-агресора.

Волинь-нова

Стало відомо, скільки людей отримало російські паспорти в окупованих Херсонській та Запорізькій областях

На тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей окупанти змогли роздати російські паспорти лише 10 тис. осіб

Про це 1 серпня повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).
«Незважаючи на те, що триває активне видавання 10 тис. рублів в обмін на отримання паспорта окупанта, поки що червону макулатуру отримало приблизно 10 тис. жителів окупованих Херсонської та Запорізької областей, тобто орієнтовно 1% дорослого населення», – ідеться в повідомленні.
Крім того, російські військові вдаються до погроз для прискорення запровадження рубля на тимчасово окупованих територіях.

Росіяни вдаються до погроз.

«На півдні росіяни активно розповсюджують свої фейкові квитанції з оплати комунальних послуг у рублях. Однак більшість місцевих розуміє юридичну нікчемність цих папірців. Отже, росіяни вдаються до погроз. Зокрема, у Херсоні окупанти зібрали голів ОСББ і пригрозили «профілактичними заходами», якщо мешканці будинків не здійснюватимуть оплату в «інтересах Росії», – вказують у повідомленні.
Зазначають, що такі зустрічі результату не дали – більшість розрахунків відбувається у гривнях, особливо це стосується приватного сектору.
Херсонська ОДА повідомляла 24 липня, що в тимчасово захопленому росіянами Херсоні окупаційна влада змушує підприємців пройти так звану процедуру перереєстрації, для якої потрібно отримати російський паспорт.

Реклама Google

Telegram Channel