Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волейбол: сестри Махно з лідерками світового рейтингу не впоралися

Дівчата яскраво продемонстрували спроможність цілком гідно протистояти визнаним зіркам континенту.

Фото пресслужби ГО ФВУ.

Волейбол: сестри Махно з лідерками світового рейтингу не впоралися

Сестрам Махно не вдалося пробитися до чвертьфіналу чемпіонату Європи з волейболу пляжного, що триває у Мюнхені

Як відомо, пара Інна Махно/Ірина Махно стала єдиною з України, хто успішно здолав стадію групового раунду змагань. Але щоби пробитися до 1/8 фіналу, нашим дівчатам не вдалося уникнути необхідності попередньо зіграти у так званому «нокаут-раунді». Що ж, зіграли – виграли, пише пресслужба ГО ФВУ.

На жаль, впоратися із маститими представницями Нідерландів Катя Стам/Раїса Шун їм не вдалося…

Однак надалі українкам випало помірятися силами з лідерками поточного світового рейтингу (срібними призерками ЧЄ-2021). На жаль, впоратися із маститими представницями Нідерландів Катя Стам/Раїса Шун їм не вдалося…

НОКАУТ-РАУНД

Інна МАХНО/Ірина МАХНО – Тьяса КОТНІК/Тайда ЛОВШИН (Словенія) – 2:0 (21:12, 21:17)

Здолати словенську пару нашим дівчатам об’єктивно було цілком по силах. І вони повністю виправдали цей прогноз, не залишивши опоненткам жодних шансів на успіх.

У стартовому сеті інтрига тривала лише до рахунку – 5:4. Далі же Інна та Ірина видали потужний ривок, відірвавшись на вагомих дев’ять пунктів - 18:9, після чого спокійно довели справу до логічного завершення.

Щоправда, початок другої партії залишився за Котнік/Ловшин – 3:0, після чого словенки ще раз спробували забезпечити собі комфортну перевагу у середині сету – 13:11. Та в обох випадках українки швидко відновлювали статус-кво, а коли в кінцівці Інна видала сухий очковий хет-трик, Ірині вже ніщо не завадило спокійнісінько поставити у матчі переможну крапку.

Також варто додати, що в цій зустрічі Ірина записала до колективного здобутку одразу чотири результативні блоки…

1/8 ФІНАЛУ

Інна МАХНО/Ірина МАХНО – Катя СТАМ/Раїса ШУН (Нідерланди) – 1:2 (15:21, 21:19, 9:15)

А ось після «нокаут-раунду» українки натрапили на по-справжньому нокаут-суперниць. Потужніший нідерландський дует наразі є поточним лідером світового рейтингу, тому, звичайно ж, намагається на повну відповідати цьому почесному статусу. І зупинити його сестрам Махно об’єктивно було би напрочуд важко. Тож, вибачте за тавтологію, не дивно, що дива таки не сталося, хоча нерви парі Стам/Шун наші дівчата попсували добряче…

У стартовому сеті тривалий час боротьба тривала очко в очко: Інна та Ірина одразу дали зрозуміти, що, принаймні, у психологічному настрої поступатися зірковим опоненткам точно не збираються. Та коли нідерландські спортсменки трохи розібралися із манерою дій українок, то трішки змінили власну атакувальну тактику і, завдяки чотирьом поспіль вдалим атакам Каті Стам, вирвалися вперед – 14:10. Після цього принаймні скоротити відставання в рахунку сестрам Махно не вдалося.

Натомість у другій партії представниці України вже самі здивували суперниць більш мобільними й агресивними діями, і після точного «пострілу» Інни вирвалися вперед – 7:4. Суперницям довелося оперативно вносити корективи у свої захисні потуги, і в них таки вийшло поліпшити їхню якість. Проте цього вистачило лише для того, щоби вирівняти протистояння. Тож коли рахунок 16:16 Інна та Ірина стрімко перетворили на 19:16, врятуватися нідерландкам уже не вдалося.

Утім, хоч як прикро, у вирішальній партії «помаранчеві» віднайшли в собі сили заграти розважливіше та видати переможний ривок. Не на жарт «розійшлася» Раїса Шун, в якої наче відкрилося друге дихання. Каті Стам лишалося тільки не підвести партнерку грубими помилками, і вона із цим завданням впоралася…

Таким чином, дістатися стадії чвертьфіналу сестрам Махно не вдалося. Але, попри все, на цьому чемпіонаті вони яскраво продемонстрували спроможність цілком гідно протистояти визнаним зіркам континенту. Отже, так тримати!

Читайте також: Волейбол: головний тренер «Юракадемії» розповів про підготовку до Чемпіонату України з волейболу

Реклама Google

Telegram Channel