Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Неймовірно: Марина Бех-Романчук здобула «золото» Євро у потрійному стрибку! (Відео)

Результат українки: 15.02 м – це новий рекорд сезону в Європі!

MUNICH, GERMANY - AUGUST 19: Gold medalist Maryna Bekh-Romanchuk of Ukraine celebrates after the Athletics - Women's Triple Jump Final on day 9 of the European Championships Munich 2022 at Olympiapark on August 19, 2022 in Munich, Germany. (Photo by Simon Hofmann/Getty Images for European Athletics)

Фото Simon Hofmann, 2022 Getty Images.

Неймовірно: Марина Бех-Романчук здобула «золото» Євро у потрійному стрибку! (Відео)

Напередодні вона посіла 4-е місце в стрибках у довжину

У цьому легкоатлетичному виді Марина Бех-Романчук дебютувала на міжнародних турнірах лише у 2022 році, але вже мала досвід здобуття нагород: два «срібла» – Чемпіонату світу у приміщенні та етапу Діамантової ліги в Досі.

Як інформує Суспільне Спорт, до фіналу Бех-Романчук підходила у статусі однієї з претенденток на перемогу. У кваліфікації вона показала результат 14.36 метрів – випередили її лише німкеня Ніль Екхардт-Ноак та представниця Португалії Патрісія Мамона.

Проте у фіналі Бех-Романчук без шансів для суперниць стала чемпіонкою Європи! Вже у першому стрибку вона показала результат 14.81 метрів – новий рекорд сезону в Європі. А перевага після першого раунду стрибків над найближчою переслідувачкою Патрісією Мамоною складала 55 (!) сантиметрів.

Українська легкоатлетка лідирувала упродовж усього фіналу. А у п'ятому стрибку Марина вдруге побила рекорд сезону в Європі, стрибнувши за 15 метрів – 15.02 м.

Потрійний стрибок. Жінки, фінал

1. Марина Бех-Романчук (Україна) –15.02 м

2. Крістійна Мякеля (Фінляндія) – 14.64 м

3. Ганна Міненко (Ізраїль) – 14.45 м

У п'ятому стрибку Марина вдруге побила рекорд сезону в Європі, стрибнувши за 15 метрів – 15.02 м.

Дивимось, як це було СУПЕРЕМОЦІЙНО:

Що означає результат Бех-Романчук?

= Перше «золото» у кар'єрі Бех-Романчук на рівні чемпіонатів світу та Європи на відкритому повітрі. У 2018 році вона здобула «срібло» Євро у стрибках у довжину, а через рік стала віцечемпіонкою світу у цій же дисципліні.

= Друга українка в історії, яка стрибнула за 15 метрів. Та третій найкращий український стрибок в історії: Інесса Кравець стрибала 15.50 метрів (екссвітовий рекорд) та 15.33 метри.

Реклама Google

= Це перша медаль України у жіночому потрійному стрибку за вісім років. У 2014 році Ольга Саладуха також стала чемпіонкою у цьому виді з результатом 14.73 метри.

= Четверте «золото» України в історії Євро у жіночому потрійному стрибку. Тричі поспіль чемпіонкою ставала Ольга Саладуха – у 2010, 2012 та 2014 роках.

Золота нагорода 27-річної Марини Бех-Романчук – це четверта медаль України на Мультиспортивному Євро у легкій атлетиці. Другу та третю нагороду упродовж дев’ятого змагального дня здобули бігунки Вікторія Ткачук та Анна Рижикова. А першу «бронзу» здобув стрибун у висоту Андрій Проценко.

Читайте також на volyn.com.ua: «Волинським воїнам-«гномам» на передовій допомагають навіть… їжаки (Фото, відео)​».

Telegram Channel