Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
На Рівненщині пошкодили капличку і на воротах церкви УПЦ МП зобразили «Z»

Невідомі розбили камінням вікна каплички та ікону Іверської Божої Матері.

Фото: сайт Рівненської єпархії УПЦ.

На Рівненщині пошкодили капличку і на воротах церкви УПЦ МП зобразили «Z»

Поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом пошкодження релігійних споруд чи культових будинків

На Рівненщині невідомі розбили вікна каплички на території церкви УПЦ (МП), а на воротах храму намалювали «Z». Про це 21 серпня повідомили на сайті Рівненської єпархії УПЦ, інформує Суспільне Рівне.

Інцидент трапився в ніч з 19 на 20 серпня біля Хрестовоздвиженської церкви УПЦ (МП) у селі Богдашів Рівненського району.

 

 Невідомі розбили камінням вікна каплички та ікону Іверської Божої Матері та написали фарбою літеру Z на центральних і бокових воротах храму, йдеться у повідомленні єпархії.

«Каплиця на честь Іверської ікони знаходиться в південно-західній стороні від храму. Син настоятеля Павло Рудюк розповів, що над цією іконою невідомі два роки тому вже вчиняли наругу – обкидали болотом та побили вікна», — написали на сайті.

Про інцидент поліцейських 20 серпня сповістив священник храму, повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що у проміжок з 19.08 на 20.08 невідома особа пошкодила майно: розбила чотири вікна на капличці, чим пошкоджено скло на іконі. 

«На місці події слідчо-оперативна група встановила, що у проміжок з 19.08 на 20.08 невідома особа пошкодила майно: розбила чотири вікна на капличці, чим пошкоджено скло на іконі. На вхідних воротах та хвіртці фарбою нанесла надпис — латинську літеру Z», — зазначила вона.

За цим фактом слідчі внесли відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 178 Кримінального кодексу України — пошкодження релігійних споруд чи культових будинків. Максимальне покарання за вчинення цього злочину — позбавлення волі на три роки.

Читайте також: «На Волині дружина священника УПЦ МП прийшла в церкву, щоб забрати ікону (Відео)»

Реклама Google

Telegram Channel