Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
77-річна бабуся продала за півтора мільйона гривень... орендовану квартиру в Києві

Оце схему закрутила.

Фото: Дивогляд.

77-річна бабуся продала за півтора мільйона гривень... орендовану квартиру в Києві

Правопорушниці загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі

У Києві поліція затримала 77-річну жінку, яка орендувала квартиру та продала її за 1,5 млн грн за допомогою підроблених документів. Про це повідомляє «Дивогляд« із посиланням на відділ комунікації столичної поліції.

77-річна пенсіонерка, яка мешкає у Житомирській області, спершу орендувала квартиру, а потім представилась покупцям іншим іменем і продала їм квартиру, використовуючи фіктивні документи. 

«Під час проживання в оселі жінка отримала доступ до оригіналів правовстановлюючих документів, зняла їх копії, після чого, виготовила нові з підробленими даними на своє ім'я. У подальшому пенсіонерка, видаючи себе за законну власницю, знайшла добросовісних клієнтів, які виявили бажання придбати майно. У ході укладання договору купівлі-продажу фігурантка пред'явила нотаріусу та потенційним покупцям підроблені документи: паспорт іншої громадянки України, свідоцтво про право на спадщину та витяг про реєстрацію в Спадковому реєстрі. Уклавши договір з клієнтами шляхом обману, жінка таким чином заволоділа 1,5 мільйонами гривень», – розповів начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління столичної поліції Вадим Коломієць.

Пенсіонерка, яка мешкає у Житомирській області, спершу орендувала квартиру, а потім представилась покупцям іншим іменем і продала їм квартиру, використовуючи фіктивні документи. 

Поліція провела обшуки у Києві та Житомирській області, де вилучила підроблені документи, мобільні телефони та чорнові записи. 77-річній повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 358 ККУ та ч. 4 ст. 190 ККУ.

Суд обрав правопорушниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тепер їй загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі. Наразі поліція намагається встановити організатора злочинної схеми. 

Читайте також: Рекордний штраф і 13 років позбавлення волі: у Китаї відправили за ґрати мільярдера.

Реклама Google

Telegram Channel