Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«росії ЗАЕС потрібна ціла і неушкоджена, інакше вони її вже б давно підірвали», – Жданов про гру рф

«росія грає на грані фолу...»

Фото Енергоатом.

«росії ЗАЕС потрібна ціла і неушкоджена, інакше вони її вже б давно підірвали», – Жданов про гру рф

Велика Британія та США заявили, що аварія на Запорізькій АЕС може трактуватися країнами-членами НАТО як порушення 5-ої статті Альянсу про колективну безпеку

У такому разі росіянам доведеться мати справу безпосередньо з НАТО.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що погрози з боку Росії щодо Запорізької АЕС – це гра і нахабна маніпуляція.  

Про це він розповів  ТСН.ua. 

Велика Британія попередила, якщо із ЗАЕС станеться витік радіації, це буде нападом на НАТО

«На мій погляд, Росія грає на грані фолу, коли ситуація може з-під контролю в будь який момент. Це дуже ризиковано. Але є декілька непрямих ознак, які говорять, що Росії Запорізька АЕС потрібна ціла і неушкоджена, інакше вони її вже би давно підірвали і пішли з АЕС за принципом, якщо Україна не здається, то нехай перетвориться на ядерний смітник. Але ні, вони так не роблять, вони шантажують і намагаються підняти градус цього шантажу, це перше. Друге, вони терміново і дуже великими темпами будують нову підстанцію, для того, щоб переключити АЕС на російські енергетичні системи і подати електроенергію до Криму», - говорить Жданов. 

За його словами, це дуже сильний блеф. Росіяни постійно намагаються випередити. На 24-те було призначено засідання Ради Безпеки ООН стосовно ситуації на ЗАЕС, сьогодні (23 серпня - ред.) Росія ініціювала і буде проведено теж саме засідання Ради Безпеки ООН тільки вже за ініціативи Росії стосовно ситуації в Україні. Як Україна «намагається скоїти ядерну катастрофу в центрі Європи». Тобто вони грають, грають дуже ризиковано дуже нахабно, намагаючись отримати преференції від такої небезпечної гри. 

Велика Британія попередила, якщо із ЗАЕС станеться витік радіації, це буде нападом на НАТО

«Тут ми і подивимось. НАТО існує на папері, чи в реальності. Чому така заява зроблена. Справа у тому, що зараження будь-якого громадянина країна-члена НАТО радіоактивним випромінюванням – це фактично посягання на його життя, або намагання його вбити. Тому вони будуть вважати це, як напад на країни Альянсу. Наприклад, пан Макрон дивиться на карту і розуміє, що до Франції хмара (радіоактивна - ред.) не дійде. А от до Німеччини вона цілком може дійти. Навіть та модель, яку показували, на період прогнозу погоди від 15 до 18 серпня, там хмара доходила аж до Балкан. По всій східній Європі через Німеччину, Чехію і на південь. Тому він (Макрон - ред.) почав телефонувати Путіну і домовляючись про ситуацію», - говорить експерт.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel