Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Жданов розповів, якими ракетами росія обстрілює Україну

Окупанти продовжують обстріли мирних міст.

Фото: Слово і Діло.

Жданов розповів, якими ракетами росія обстрілює Україну

рф від перших днів війни обстрілює Україну різними ракетами

Інтенсивність ракетних обстрілів настільки потужна, що в окупантів закінчились «Калібри» сухопутного базування. Про це сказав військовий експерт Олег Жданов, передає ТСН

«Стосовно ракетного озброєння, яке є у РФ, то на території білорусі є ракетні комплекси «Точка У», дальність 120 км. Це - високоточна зброя, її точність до 150 метрів. Ракети Х-22 - це крилаті ракети повітряного базування, вони старі радянські. Їх застосовують із літака Ту-22М3. Їхня база у Курській області на аеродромі «Шайковка». Її дальність - до 600 км. Вона найпотужніша з тих, які зараз використовують російські війська. За точністю вона найгірша. Ракетні комплекси «Іскандер» є на території білорусі та росії. Дальність пуску ракети становить 500-700 км. Точність цієї ракети до 30 метрів. Це, до речі, дуже точна зброя. Росіяни не можуть промахнутися, стріляючи у торговий центр. Ракета Х-101 - вона крилата. Її запускають з Каспійського моря зі стратегічних бомбардувальників. Дальність пуску цієї ракети - 5,5 тис. км, точність - до 10 метрів», - пояснив військовий експерт.

Ракетні комплекси «Іскандер» є на території білорусі та росії. Дальність пуску ракети становить 500-700 км. Точність цієї ракети до 30 метрів. Це, до речі, дуже точна зброя. Росіяни не можуть промахнутися, стріляючи у торговий центр.

З Криму та Херсонської області окупанти обстрілюють Україну береговим комплексом «Бастіон».

«Це - протикорабельна ракета «Онікс». Це стара радянська ракета, яку можна застосовувати по наземних цілях. Нею РФ обстрілює південь України, її дальність - до 800 км, точність 1,5 метри. Ракети «Калібр» у них залишилися тільки морського базування, оскільки сухопутного - закінчилися. Дальність - 2,5 тис. км, точність - 50 м. Ще одна ракета Х-555 - це модернізація старої радянської ракети. Її дальність - до 2,5 тис. км, точність 100 метрів», - пояснив Жданов. 

Читайте також: Стало відомо, що входить до пакету військової допомоги на майже $3 млрд, який США нададуть Україні.

Реклама Google

Telegram Channel