Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Українські волейболістки здобули важливу перемогу над угорками

Волейбольна Україна вболіває за наших дівчат!

Фото із сайту sport.ua.

Українські волейболістки здобули важливу перемогу над угорками

В другому матчі групи С підопічні Івана Пєткова досягли успіху на майданчику суперниць

У Будапешті сьогодні відбувся поєдинок 2-го туру відбірного турніру до чемпіонату Європи з волейболу 2023 серед жіночих команд. Збірна Угорщини приймала Україну. Цікаво, що зовсім нещодавно у «Золотій Євролізі» обидві команди також були в одній групі та у матчах одна з одною здобули по одній перемозі. Українки виграли 3:1, а угорки 3:2. До речі, саме та поразка не дозволила підопічним Івана Пєткова вийти у «Фінал чотирьох», передає Спорт.юа.

Стартовий сет пройшов з невеликою перевагою наших волейболісток, які найчастіше лідирували в рахунку з перевагою в два-три очки.

Стартовий сет пройшов з невеликою перевагою наших волейболісток, які найчастіше лідирували в рахунку з перевагою в два-три очки. Однак наприкінці, ведучи 20:22, українки чомусь занервували, стали більше помилятися і в результаті Угорщина схилила шальки терезів у свій бік 25:23.

У другій партії українські волейболістки відразу пішли у відрив 2:7, але незабаром знову дозволили суперницям наблизитися до себе 8:9. Ще трохи на майданчику точилася рівна боротьба, після чого збірну України було вже не зупинити. Рахунок почав швидко зростати на її користь, а партія завершилася 16:25.

З таким саме результатом українки виграли і третій сет. Здавалося, що все вирішено. Але не так сталося. В четвертій партії господарки майданчика повернулися до гри. У рівній боротьбі суперниці дійшли до кінцівки, а далі почалися гойдалки. Спочатку Угорщина заробила сетбол 24:23, потім Україна завдяки наполегливості Олесі Рихлюк мала матчбол 25:24. І все ж таки вирішальне очко дісталося місцевій команді 28:26.

Таким чином, доля матчу вирішувалася на тай-брейку. Наші повели 0:2, 3:6, а на зміну сторін пішли за рахунку 4:8. Тепер залишилося лише утримати цю перевагу та довести справу до перемоги. Не без пригод українки все ж таки досягли свого – 12:15.
Безумовно слід зазначити Олесю Рихлюк, яка у цій грі набрала 32 очки.

Україна розпочала гру у такому складі: Марина Мазенко (набрала 2 очки), Олеся Рихлюк (32), Юлія Димар (11), Світлана Дорсман (18), Дар'я Великокінь (6), Олександра Міленко (19), Крістіна Нємцева, Анастасія Карасьова (обидві – ліберо). На заміну виходила Анастасія Маєвська (3).

Відбірковий турнір чемпіонату Європи 2023 року з волейболу

Жінки. Група С. Другий тур
Будапешт, Угорщина). 24 серпня
Угорщина – Україна
2:3 (25:23, 16:25, 16:25, 28:26, 12:15)

Читайте також: Відбір на Євро-2023: жіноча збірна України готується до матчу з Угорщиною (Відео)

У третьому турі відбіркового турніру жіноча збірна України 28 серпня зіграє із Португалією.

Telegram Channel