Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Готуй сани влітку: у Володимирі одну з котелень переводять на тверде паливо

Зима буде непростою.

Фото Володимирської міськради.

Готуй сани влітку: у Володимирі одну з котелень переводять на тверде паливо

25 серпня представники міської влади та підрядної організації побували у котельні на вулиці Академіка Глушкова

Тут нині тривають роботи зі встановлення котла на тверде паливо, повідомляють на сайті Володимирської міськради.

Як зазначив директор КП «Володимиртепло» Сергій Коба, роботи на даній котельні є пріоритетними для комунального підприємства, оскільки, окрім навколишніх житлових будинків вона обслуговує і військову частину.

Наразі уже готові до монтажу два твердопаливні котли, які забезпечуватимуть узимку безперебійне теплопостачання, оскільки, як відомо, споживання газу упродовж цьогорічного опалювального сезону буде знижено.

«Такі самі котли у нас вже встановлені у котельнях на Старицького, а також на Устилузькій. За кілька опалювальних сезонів вони зарекомендували себе дуже добре», – підкреслив Сергій Коба.

Уже готові до монтажу два твердопаливні котли, які забезпечуватимуть узимку безперебійне теплопостачання, оскільки, як відомо, споживання газу упродовж цьогорічного опалювального сезону буде знижено.

Підрядник уже закупив усе необхідне обладнання. Окрім котлів – це  і циклони-утилізатори очистки димових газів та інші комплектуючі. Тож працівники підрядної організації готують нині майданчик під заливку бетону для встановлення вивідної труби.

Хоча твердопаливні котли зможуть повністю забезпечувати опаленням прилеглий район, проте від газового обладнання позбуватись поки не поспішатимуть, – зауважив керівник теплопостачального підприємства. Адже в разі необхідності буде можливість подавати тепло і з допомогою газу.

Уже до початку опалювального періоду об’єкт буде завершено та запущено в експлуатацію. Завдяки цьому вдасться зекономити використання газу по місту у межах 10 відсотків, виконавши тим самим вимогу уряду щодо скорочення споживання блакитного палива. Нагадаємо, що на цей масштабний проєкт з місцевого бюджету виділено 6,7 мільйона гривень.

«Переведення котелень на тверде паливо – одне із наших стратегічних завдань, адже подальше здорожчання газу та скорочення його споживання неминуче. Відтак будемо працювати над тим, щоб обладнати твердопаливними котлами іще дві міські котельні», – наголосив міський голова Ігор Пальонка.  

Нові котли зможуть працювати навіть за відсутності електроживлення на потужному дизельному генераторі, який було торік придбано за кошти місцевого бюджету, зауважив Сергій Коба. Тож перехід на альтернативні джерела енергії є вигідним та стратегічно правильним по багатьох критеріях.

Нагадаємо, що зараз тривають роботи по встановленню твердопаливних котлів у школі села Ласків та у лазні військової частини.

Читайте також: У Володимирі замінили частину теплових мереж найбільшої котельні міста.

Реклама Google

Telegram Channel