Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Партизани зривають плани росії на «референдуми» на окупованих територіях – ISW

Фото: Свідок.

Партизани зривають плани росії на «референдуми» на окупованих територіях – ISW

Партизанський рух на тимчасово окупованих територіях зриває плани російських загарбників на проведення так званих «референдумів»

Незважаючи на це, російські окупанти мріють створити видимість підтримки серед місцевого населення та участі людей у «голосуванні».

Для пропагандистської картинки загарбники ведуть адміністративну підготовку до «референдуму», створюючи «виборчі штаби», а також формуючи списки «виборців» та «комісії». Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни, передає Обозреватель.

За словами експертів, малоймовірно, що російська окупаційна влада зможе провести референдуми, як вони мають намір до передбачуваного терміну 11 вересня. Завадити планам ворога можуть не лише партизани, а й конфлікти всередині окупаційних адміністрацій.

Через відсутність бажаючих серед місцевих мешканців та низький рівень довіри до українських колаборантів, росіяни насилу знаходять людей, які відповідають за підготовку до «референдуму».

Малоймовірно, що російська окупаційна влада зможе провести референдуми, як вони мають намір до передбачуваного терміну 11 вересня. 

«Українські джерела раніше повідомляли, що український опір та посилення партизанських атак перешкоджають підготовці до референдуму. Хоча російська влада гіпотетично може насильно анексувати українські території у довільну дату, навряд чи вони зроблять це без проведення постановочних референдумів», – йдеться в аналітиці ISW.

Читайте також: Перемовини про полонених захисників «Азовсталі» просуваються важко - Подоляк.

Реклама Google

Telegram Channel