Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Для школярів окупованого Маріуполя проведуть урок, де «навчатимуть любити рф», – радник мера

«До чого тут український Маріуполь?»

Фото Telegram.

Для школярів окупованого Маріуполя проведуть урок, де «навчатимуть любити рф», – радник мера

У школах тимчасово окупованого українського Маріуполя 12 вересня пройде окремий антиутопічний «урок» – «Разговор о важном»

Школярів навчатимуть «как надо Родину любить», повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Урок, де будуть навчати «как надо Родину любить», «чому російські бомби, що знищили життя маріупольських дітей – це добро», а також «чому розтрощене місто та тисячі загиблих, у тому числі дітей – це визволення.

За його даними, дітям хочуть нав'язати пропаганду, якою Росія «годувала» своїх громадян і намагалася нав'язати світу від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, маріупольським школярам планують у звичній для РФ манері «пояснити», чому їхнє місто вирішили «визволити».

«Урок, де будуть навчати «как надо Родину любить», «чому російські бомби, що знищили життя маріупольських дітей – це добро», а також «чому розтрощене місто та тисячі загиблих, у тому числі дітей – це визволення», – наголошує Андрющенко.

Водночас для учнів 5-11 класів проведуть окремий «урок», присвячений війні, мета якого нібито:

«Пробудження інтересу до вивчення вітчизняної історії та культури, виховання громадянськості та патріотизму, формування та конкретизація поняття «Батьківщина», усвідомлення власного ставлення до неї; формування уявлення про культурну та історичну єдність російського народу та важливість його збереження».

Ще однією задекларованою метою псевдопросвітницького уроку є «формування громадянської ідентичності та гордості за свою країну».

«І все б нічого, але є логічне питання: до чого тут український Маріуполь?», – наголошує радник мера.

За словами Андрющенка, першим батькам, які потрапили на «перекличку», уже повідомили про персональну відповідальність за участь дітей в «Разговорах о важном».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel