Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
В укриттях львівських будинків встановлюють буржуйки

Такий обігрів розрахований на будинок, де живуть 300 людей.

Фото Суспільного.

В укриттях львівських будинків встановлюють буржуйки

Це входить до плану цьогорічної підготовки до опалюваного сезону

Близько десятка пічок для обігріву встановили в укриттях львівських будинків. Облаштування укриттів такими пічками — це частина цьогорічної підготовки до опалюваного сезону та можливих непередбачуваних ситуацій із постачанням тепла до будинків, інформує Суспільне.

Одну із пічок для обігріву встановили в укритті будинку на вулиці Каховській, що в Залізничному районі Львова. Буржуйки встановлюють за правилами безпеки. Наприклад, також встановлюють прилад, що сповіщає про задимлення.

 

 «Встановлювання нічого не коштувало. Тільки коштував матеріал. Зробили все за гроші мешканців. Пічка коштує 8 тисяч гривень. Сталь — четвірка. Ми взяли дорожчу, бо тут є дві робочі поверхні, де можна готувати їжу», — розповідає голова ОСББ у будинку на вулиці Каховській, 6 Іван Мовчан.

Такий обігрів розрахований на будинок, де живуть 300 людей. Укриттям для обігріву, за опитуваннями ОСББ, користуватимуться, за потреби, близько половини мешканців.

«Поки користуватися не потрібно, але якщо не дай Боже буде така ситуація, то тоді. Але зараз то ковбаскою пахне», — каже мешканець будинку Ігор Феджора.

 

 

Міська рада рекомендує облаштувати такий тепловий пункт у кожному міському укритті. Купити та встановити пічку — це обов'язок компаній, на балансі яких перебуває будинок.

Облаштування укриттів такими пічками - це частина цьогорічної підготовки до опалюваного сезону та можливих непередбачуваних ситуацій із постачанням тепла до будинків. Окрім самих пічок в укритті має бути запас палива до них.

 

 

 «Ми вважаємо, що такими печами можуть бути обладнані підвальні приміщення, зокрема, об’єкти найпростіших укриттів, які використовуються мешканцями під час повітряних тривог», — каже керівник міського департаменту житлового господарства Олександр Одинець.

«Ми вважаємо, що такими печами можуть бути обладнані підвальні приміщення, зокрема, об’єкти найпростіших укриттів, які використовуються мешканцями під час повітряних тривог. Розміщення таких металевих печей також може бути, скажімо, в цокольних приміщеннях, можливо, це підземний паркінг», — каже керівник міського департаменту житлового господарства Олександр Одинець.

Загалом у Львові є приблизно 5 із половиною тисяч укриттів.

Читайте також: «На Рівненщині у шкільних укриттях буде WiFi»

Реклама Google

Telegram Channel