Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Лучанка заплатила 17 тисяч гривень чужого боргу за комуналку

Жінка не з’являлася на суд, хоча їй надсилали повідомлення за місцем реєстрації.

Скріншот з відео.

Лучанка заплатила 17 тисяч гривень чужого боргу за комуналку

Квартиру віджав племінник чоловіка

Виконавча служба списала із картки волинянки понад 17 тисяч гривень чужого боргу за комуналку. Як розповіла жінка, у цій квартирі вона не проживає із 2015 року, адже нерухомість перебуває у власності сім’ї чоловікового племінника. Лучанка переконана, що відчужили цю квартиру нечесним способом. Тим часом сам племінник навпаки переконує, що квадратні метри йому дісталися справедливо і чесно.

Чиї ж тоді борги і хто їх має сплачувати – у сюжеті телеканалу «Аверс», передає volynnews.com.

Волинянка Ніна Веремчук останнім часом не випускає телефона з рук, постійно чекає на дзвінок чи повідомлення від сина, який нині на війні. Каже: нещодавно він надіслав їй кошти на лікування. Але після цього надійшла наступна sms, щоправда, не від сина, а з банку, який повідомив про списання великої суми з її картки.

«О 8-й ранку мені надійшло повідомлення від ПриватБанку, що з моєї картки, на яку я отримую пенсію з інвалідності, знято 17 тисяч 535 гривень», – розповідає лучанка.

У 2019 році пані Ніна дізналася про смерть свого чоловіка, а кілька днів тому – про те, що з неї списали борг за квартиру, в якій вона не була сім років.

Як виявилося, гроші стягнула виконавча служба за борги з опалення в квартирі, у якій жінка не проживає ось уже сім років. Раніше вона жила там протягом десяти років з чоловіком та сином від першого шлюбу. Чоловік приписав її та склав на неї заповіт. Але в 2015 році їй довелося звідти з’їхати через його племінника.

«За адресою Коперника, 66, де я не проживаю, адже звідти мене вигнав племінник чоловіка, зняли кошти за комунальні послуги», – каже Ніна Веремчук.Жінка запевняє, що племінник хитрощами підписав собі довіреність на квартиру в дядька. Згодом за цією довіреністю помешкання продали бабусі дружини племінника. А після смерті старенької майно перейшло онучці. Чоловік залишився жити у своїй квартирі ніби під наглядом племінника. А пані Ніна мешкала то у знайомих, то у родичів. Вона махнула рукою на цю квартиру, особливо тоді, коли побачила, хто завіряв племіннику цю довіреність.

«Я розуміла, хто такі Сушик та його дружина і хто така я. Вона працює суддею в Шацьку. Я все знала, і мій син все знав. Ми не хотіли витрачати час і здоров’я на це все», – каже жінка.

До слова, нотаріус Сушик, про якого згадує лучанка, чотири роки тому потрапив у скандальну історію. Його судили за нібито навмисну підробку угоди довічного утримання та довіреності на автомобіль. Згодом суд виправдав нотаріуса, який, до слова, одружений із суддею.

У 2019 році пані Ніна дізналася про смерть свого чоловіка, а кілька днів тому – про те, що з неї списали борг за квартиру, в якій вона не була сім років. Це підтвердили і сусіди.

Сам племінник Андрій Веремчук заперечує те, що дядькова квартира дісталася його сім’ї якимось незаконним шляхом. Каже, що таким чином пані Ніна намагається звести на нього наклеп. А ось чий борг, йому було складніше відповісти.

«Я знаю, що вона була зареєстрована. До якогось моменту проживала, потім не проживала. Точно дату не згадаю. Я не бачив, за який момент стягували. За комуналку я плачу в міру можливостей», – стверджує чоловік.

У ДКП «Луцьктепло» повідомили, що остання проплата за цю квартиру надійшла в квітні 2020 року. Так і утворився борг, тож на підприємстві звернулися до суду, аби стягнути заборгованість у розмірі понад 13 тисяч гривень. Оскільки договір про споживання послуг було складено на чоловіка пані Ніни, який помер, нарахували борг Ніні Веремчук, бо вона єдина, хто був прописаний у цій квартирі на момент суду. Чому нарахували не на власника квартири – пояснюють, що ведуть облік споживачів за місцем їх реєстрації.

Жінка не з’являлася на суд, хоча їй надсилали повідомлення за місцем реєстрації, тобто у квартиру, в якій вона не була з 2015 року. Тож жінка, не знаючи про ці засідання, на них і не з’являлася. Тому винесли заочне рішення суду стягнути з неї цей борг.

Ніна Веремчук зізнається, що поки не налаштована виписуватися з цього житла, готова навіть судитися за нього, бо це просто верх несправедливості, коли квартира дісталася родичам покійного чоловіка, а борги залишилися їй.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel