Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Жива» історія: у волинському музеї показують боєприпас до американської гаубиці з фронту (Фото)

Історія твориться просто зараз.

Фото: Нововолинський історичний музей.

«Жива» історія: у волинському музеї показують боєприпас до американської гаубиці з фронту (Фото)

Раніше музею передавали й інші речі, пов'язані з повномасштабною війною, привезені з Донеччини, Херсонщини та Миколаївщини

Музейний фонд Нововолинського історичного музею 6 вересня поповнився новим воєнним експонатом, а саме використаним модульним пороховим зарядом до американської гаубиці M777 зі стволом калібру 155 міліметрів.

Як розповів Суспільному провідний науковий співробітник Юрій Велінець, об'єкт для музею з власної ініціативи привіз капелан Служби військових капеланів церкви «Скинія», нововолинець Павло Гаврилюк, який займається волонтерством з 2014 року.

Об'єкт для музею з власної ініціативи привіз капелан Служби військових капеланів церкви «Скинія», нововолинець Павло Гаврилюк, який займається волонтерством з 2014 року.

Раніше музею, говорить Юрій Велінець, передавали й інші речі, пов'язані з повномасштабною війною, привезені з Донеччини, Херсонщини та Миколаївщини.

 

 

 

«Павло Гаврилюк привозив нам використаний ПЗРК Stinger, ракети протитанкові – ПТРК NLAW, уламки крилатих ракет, фюзеляж «Лелеки-100» та парашутну частину від «Орлан-10», – зазначив науковий співробітник музею.

Новий і раніше привезені експонати виставлятися наразі не будуть та знаходитимуться в фонді музею для використання в майбутній експозиції.

Читайте також: «Як карикатурист та музикант з Рівного Юрко Журавель тримає мистецький фронт (Відео)»

Реклама Google

Telegram Channel