Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Добудовувати шахту №10 «Нововолинська» недоцільно: рішення уряду

Нині кошти виділяють тільки на підтримку роботи копальні в безаварійному стані.

Фото bug.org.ua.

Добудовувати шахту №10 «Нововолинська» недоцільно: рішення уряду

Нагадаємо, шахту будують ще з 1989-го року. Її запаси вугілля оцінюються в 37 мільйонів тонн. Копальня розрахована на 40 років експлуатації. Ступінь готовності шахти – 85%

30-го серпня Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку використання державних коштів для утримання незавершеного будівництва шахти №10 «Нововолинська».

Про це йдеться у постанові Кабміну №968 від 30-го серпня, передає «БУГ».

Держкошти спрямували не тільки на утримання шахти, оплату електроенергії та заробітної плати, а й на послуги з розроблення техніко-економічного обґрунтування недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська».

Держкошти спрямували, зокрема, на послуги з розроблення техніко-економічного обґрунтування недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська». При кошторисній вартості будівництва у майже 4,5 млрд грн, у добудову шахти залишилося інвестувати менш як 600 мільйонів.

При кошторисній вартості будівництва у майже 4,5 млрд грн, у добудову шахти залишилося інвестувати менш як 600 мільйонів.

Після того, як у 2019-му році було прийняте рішення про припинення будівництва «Нововолинської 10», кошти виділяють тільки на підтримку роботи копальні в безаварійному стані. Це близько 70 мільйонів на рік.

Введення в експлуатацію копальні забезпечило б створення 1500 нових робочих місць, а видобуток вугілля склав би близько 900 тисяч тонн в рік.

Читайте також: «Яке майбутнє в Бужанської шахти: коментар т.в.о. гендиректора ДП «Волиньвугілля» (Відео)»

Реклама Google

Telegram Channel