Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Маємо різних відвідувачів: лікарі, викладачі, вчителі»: у волинському виші діє Розмовний клуб (Фото)

Українці активно вивчають українську мову.

Фото: ВНУ імені Лесі Українки.

«Маємо різних відвідувачів: лікарі, викладачі, вчителі»: у волинському виші діє Розмовний клуб (Фото)

Керівницею проєкту стала доцент кафедри української мови Оксана Приймачок

Однією з важливих ініціатив ВНУ імені Лесі Українки стало відкриття Розмовного клубу української мови для вимушено переміщених осіб із регіонів, де відбуваються активні бойові дії. Перше заняття клубу стартувало наприкінці березня, розповідається на сайті вишу.

 

 

 

Керівницею проєкту стала доцент кафедри української мови Оксана Приймачок. Пані Оксана пропонує відвідувачам різні завдання та вправи. Частину з них члени клубу виконують вдома. Заняття відбуваються щовівторка і щочетверга о 16:00. До хорошої ініціативи долучилися не лише внутрішньо переміщені особи, а й лучани.

 

 

 

 Пані Оксана пропонує відвідувачам різні завдання та вправи. Частину з них члени клубу виконують вдома. Заняття відбуваються щовівторка і щочетверга о 16:00. До хорошої ініціативи долучилися не лише внутрішньо переміщені особи, а й лучани.

«Люди, які ходять до нас постійно, часто приводять своїх знайомих, друзів. Частина – місцеві, лучани. Через граматику, словосполучення ми складаємо речення, розмовляємо, читаємо вірші. Маємо різних відвідувачів: лікарі, викладачі, вчителі, хтось із двома вищими освітами. Тут панує справжня родинна атмосфера.

Після завершення занять люди не поспішають додому, спілкуються», – розповідає очільниця клубу.

За словами Оксани Приймачок, внучка однієї з відвідувачок за розповідями бабусі написала вірш про заняття. Такі історії та вдячність людей надихають бути небайдужими.

 

 Читайте також: «Коли прилітає російська ракета, стає значно легше розуміти українську мову»

Реклама Google

Telegram Channel