Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
На Горохівщині зібрали понад 50 тисяч гривень на ЗСУ (Фото)

Гуртуймося заради перемоги!

Фото Василя Гриба.

На Горохівщині зібрали понад 50 тисяч гривень на ЗСУ (Фото)

Благодійний захід провели у селі Вільхівка Луцького району

За словами організаторів дійства Юрія Грищука і Івана Андрощука, 52 000 гривень передали для координатора волонтерського центру в Горохові Віталія Гладуна, який активно співпрацює з Горохівською організацією «Спілка учасників АТО «Щит».

Великий захід провели в центрі села, на площі біля Вільхівської сільської ради. Керівник місцевого фермерського господарства «ДД Агро» Юрій Грищук власним коштом навів благоустрій на цій території. Місцеві активісти під керівництвом Олександра Парія зробили нову площадку для пляжного волейболу.

Місцеві житела приготували багато смаколиків: піцу пекли, юшку варили, смажили стегенця, біляші...

Реалізувати благодійне дійство допомогли  також староста Вільхівської округи Василь Казун, директорка місцевого будинку культури Людмила Процюк, директорка Сенкевичівської музичної школи, дружина пана Івана Катерина Андрощук, а також місцевий активіст Олександр  Парій.

Люди йшли в центр села сім’ями й родинами. Благословення для нього просив у Бога молитвою настоятель Хресто-Воздвиженського храму с. Вільхівка о. Василь Луньо.
Найпершими взялися до роботи діти, які старанно малювали свої мрії на асфальті.

Помилувавшись ними, дорослі простували до великого ярмарку. Місцеві житела приготували багато смаколиків: піцу пекли, юшку варили, смажили стегенця, біляші... На тацях красувалися різні фрукти, торти, кекси, пряники, налисники, бутерброди й знамениті вільхівські пироги-бухти!

«Родзинокою» на цьому банкеті страв була риба домашнього копчення від Івана Андрощука, яку він постійно відправляє на передову. 

Тим часом на новому волейбольному майданчику перемоги виборювали команди з пляжного волейболу. До участі в змаганнях у рамках благодійного заходу їх закликали сектор молоді та спорту управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради та громадська організація СК «Вільхівка». Участь у змаганнях взяли команди «Вільхівка-1»,  «Чаруків»,  «Вільхівка- 2», «Княгининок», «Вільхівка-3»,  «Станція-Несвіч», «Сирники».  Змагалися у двох групах, а призові місця вибороли: СК «Вільхівка-1» (Сергій Парій та Назар Кварцяний, 1 місце),   «Сирники»  (Данило Булавчук та Едуард Боровик, 2 місце), СК «Вільхівка-2» (Андрій Левенець та Владислав Магера, 3 місце).

Переможці та призери змагань були нагородженні кубками. Охочі з Вільхівки й Ощева по-козацьки перетягували канат.

У Вільхівці, де оберегом пісенного мистецтва славиться народний аматорський хор «Хлібодар» ( керівник Володимир Онищук), жодне дійство не відбувається без пісень. Цього разу концертну програму хлібодарівці розпочали піснею свого засновника Степана Кривенького «Чого Ти хочеш, Україно?» Публіка заслухалася виступами гостей із НД «Просвіта» м. Горохів – ансамблю у складі Олександра Шепшелея, Василя Гриба і Богдана Шепшелея, ансамблю народної музики Сенкевичівської музичної школи.

Дорослим і дітям дякували за жертовність голова Горохівської міської ради Віктор Годик, староста Вільхівської округи Василь Казун, директорка Вільхівського будинку культури Людмила Процюк. 

 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel