Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«З погляду канонічного права УПЦ (МП) залишається невіддільною частиною РПЦ», – єпископ Михайло

Хтось тут обманює...

Фото Вікіпедія.

«З погляду канонічного права УПЦ (МП) залишається невіддільною частиною РПЦ», – єпископ Михайло

Від початку великої війни релігійні процеси в Україні сильно інтенсифікувалися. Відбувається те, що в мирному житті зазвичай триває сторіччями: активно розбудовується ПЦУ, до якої переходить усе більше парафій колишньої УПЦ (МП). Сама УПЦ заявляє про розрив з Москвою, але в Константинопольському патріархаті стверджують, що це не так

З погляду канонічного права УПЦ (МП) залишається невіддільною частиною РПЦ. Про це в інтерв'ю Lb.ua заявив екзарх Константинополя в Україні, єпископ Михайло (Команський).

 

Це шлях владики Філарета початку 90-х. Тільки дивно, що в теперішньому часі реакція на цей крок зовсім не така, як була тоді.

– Можна сказати, що самопроголошена автокефалія – це шлях владики Філарета (колишнього очільника УПЦ (КП). – С.К.) початку 90-х. Тільки дивно, що в теперішньому часі реакція на цей крок зовсім не така, як була тоді. Отже, ми бачимо також, що, на жаль, керівництво МП дозволяє собі подвійні стандарти в багатьох речах.

З погляду закону… По-перше, я не бачу опублікованого статуту…

Офіційно його ж не публікували – розіслали по єпархіях, і якась добра душа злила в мережу. Тобто очевидно, що документ справжній, але на сайт УПЦ його все одно не викладають.

Якщо його дійсно там не було, то я не можу коментувати. Але, на мою думку, це було придумано для того, щоб уникнути проблем із законодавством України, яка зазнала нападу з боку держави-агресора, – зазначив єпископ Михайло.

Останні новини: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel