Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Луцьку облаштують військове кладовище, бо місця на Алеї почесних поховань вже закінчуються

На Алеї вже поховані 80 Героїв. 

Фото «Волиньпост».

У Луцьку облаштують військове кладовище, бо місця на Алеї почесних поховань вже закінчуються

Очільник громади дав доручення головному архітектору Веніаміну Тузу обдумати, який вигляд матиме цей цвинтар та замовити проєкт благоустрою

Луцька міська рада має намір викупити у приватних власників землю для облаштування військового кладовища. Про це стало відомо під час оперативної наради Луцького міського голови 27 вересня, передає «Волиньпост».

Треба зробити це кладовище достойним подвигу і пожертви тих Героїв, яких ми хоронимо.

За словами Ігоря Поліщука, завтра, 28 вересня, на сесії мають намір виділити гроші для придбання землі під це кладовище. Адже, на жаль, місця для поховання Героїв на Алеї почесних поховань вже закінчуються. Тут поховані 80 Героїв. Тож міська рада проведе переговори щодо земельних ділянок, які вже обрали, та викупить їх.

«Це не наша громада (село Гаразджа – ред.), і там земля вся розпайована. У разі, якщо власники цих ділянок будуть опиратися чи їхні вимоги будуть неадекватними, необхідно буде застосувати процедуру вилучення у суспільних потребах. Здійснюється експертна грошова оцінка за рішенням суду і за ціною, яку визначив експерт, ця земля викупляється», - сказав Поліщук.

«Треба зробити це кладовище достойним подвигу і пожертви тих Героїв, яких ми хоронимо», – підсумував міський голова.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel