Визирає Гнатик – при землі й не знати (Найкращі рецепти зі столових буряків)
Викопали столові бурячки? Якщо серед великих і пузатих є чимало отаких малесеньких «гнатиків», які довго не полежать у льосі, не журіться – збережіть їх завдяки консервуванню
Салат «Універсальний»
Він не лише смакуватиме взимку зі смаженою картоплею чи гречаною кашею – згодиться і для швидкого приготування борщу, і для «шуби», і навіть для бутербродів
Інгредієнти: 3 кг варених буряків, 1 кг болгарського перцю, 3–4 великі цибулини, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 1 скл. олії.
Приготування. Цибулю і перець покраяти соломкою, всипати у велику каструлю або миску, додати цукор, оцет і олію, перемішати й варити 20 хвилин із моменту закипання. Буряки потерти на грубу тертку, змішати із цибулею та перцем, посолити за смаком і тушкувати півгодини, періодично помішуючи. Гарячим розкласти у стерильні банки і закатати стерильними кришками.
«Швидкий борщ»
Спростити приготування цієї традиційної української страви можна не лише завдяки використанню купованих заправок – зробіть свою, анітрохи не гіршу
Інгредієнти: 1 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 3 кг буряків, 2 кг капусти, 0,5 кг болгарського перцю, 100 мл оцту (9%), 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 3–4 ст. л. солі.
Приготування. Помідори, перець і цибулю дрібно порізати. Моркву і буряк натерти. Капусту нашаткувати. Овочі скласти у велику каструлю, перемішати, додати цукор та сіль. Тушкувати 30 хвилин, періодично помішуючи. Готову заправку гарячою розкласти в слоїки, закатати й обгорнути ковдрою до повного охолодження.
Урожай дрібних коренеплодів можна просто заховати в банки – взимку як знайдете!
Консервовані бурячки
Урожай дрібних коренеплодів можна просто заховати в банки – взимку як знайдете!
Інгредієнти: буряки, оцет, сіль.
Приготування. Коренеплоди дуже ретельно вимийте і відваріть до готовності у великій кількості води з 1–2 столовими ложками оцту. Коли схолонуть, виберіть і почистіть, а рідину процідіть через марлю, складену в кілька шарів. Заповніть буряками (більші порозрізайте навпіл) літрові слоїки, залийте відфільтрованим відваром, додайте на кожну банку по 1 ст. л. солі та по 2 ст. л. оцту. Стерилізуйте 25 хвилин і закатайте. Такі бурячки згодяться для приготування різноманітних салатів, борщу (до нього, до речі, можна додавати й маринад).
«Борщик у банці»
Така заготовка взимку допоможе дуже швидко зварити борщ, а може стати прекрасним салатом – перекусом або вечерею. Квасоля підійде будь–яка: темна, червона, біла, велика, дрібна — відповідно слід регулювати час варіння
Інгредієнти: 1 кг квасолі, 2,5 кг помідорів, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 700 г буряків, 0,5 кг солодкого перцю, 1 скл. олії, 8 ст. л. оцту, сіль та цукор – до смаку.
Приготування. Квасолю замочити на 5–7 годин, тоді відварити до м’якості, але не переварювати, вона повинна залишитися цілою. Зцідити на сито або друшляк. Помідори пропустити через м’ясорубку, поставити на вогонь. Зняти з них пінку, що з’являється при закипанні, і варити 10–15 хвилин. Дрібними кубиками нарізати перець, всипати до томатів, влити олію і варити ще 5 хвилин. Додати натертий буряк, перемішати, через 5–7 хвилин всипати квасолю, цукор, тушкувати разом 15 хвилин, потому влити оцет, прокип’ятити 7–8 хвилин, тоді розкласти у простерилізовані банки і герметично закрити.
Останні новини:
- Знову трагічна звістка: війна забрала життя 29-річного Героя з Луцька.
- ЗСУ збили за добу понад 20 ворожих безпілотників - Генштаб.
- Байден попередив, що світ може зіткнутися з Армагеддоном.
- На Волинь привезли ще понад 11 тисяч доз вакцини Pfizer.
- ЗСУ ліквідували ще 350 окупантів і 17 танків: свіжі втрати ворога станом на 7 жовтня
- У Луцьку демонтують обмежувачі руху, які заважають проїзду (Адреси).