Курси НБУ $ 41.32 € 42.99
Як у домашніх умовах додати смаку… солі

І хоч цю речовину називають ще й «білою смертю», без неї мало хто обходиться. Головне — ​не пересолити!

Фото із сайту edelwella.ub.ua.

Як у домашніх умовах додати смаку… солі

В моєму кухонному просторі завжди багато видів солі та різних сумішей з нею: є кам’яна, морська, рожева гімалайська, чорна копчена на вугіллі й ще декілька видів по настрою, сезону… Мене можна назвати її колекціонеркою.
А сьогодні розкрию секрети солі, яку роблю сама:

Грибна сіль. Для її виготовлення підходять ті гриби, що можна їсти сирими. Я беру лисички або білі. Їх треба гарно промити, висушити за температури не вище 50оС, змолоти в кавомолці (для млинка дрібно нарізати), розмішати з сіллю на свій смак. Я роблю десь 50 на 50%. А з двох кілограмів сирих лисичок виходить приблизно 300 мл солі.
Конопляна сіль. Змішати сіль з конопляним борошном у співвідношенні 60 на 40 відсотків.

Ви можете робити свої унікальні суміші в пропорції, яка вам смакує та підходить.

Сіль розмаринова. Розмарин просушити, змолоти, змішати з сіллю 30 на 70 відсотків.

Сванська сіль. Точного рецепта вам не знайти, бо він передається тільки між своїми в далекій Сванетії (гірській області на північному заході Грузії), але ви можете пошукати свій баланс та рецепт із цих інгредієнтів: сіль, уцхо-сунелі, гострий червоний перець, часник, листочки кінзи, шафран, кріп, зернятка кмину.

Корейська сіль. Взяти 350 г дуже дрібної солі, по 7 г — ​гвоздики, кориці, мускатного горіха та чорного перцю, по 4 г — ​базиліку, чебрецю, гострого червоного перцю та лаврового листка. Всі трави мають бути сушені й дрібно мелені.

Ви можете робити свої унікальні суміші в пропорції, яка вам смакує та підходить. І пам’ятайте слова знаменитого американського кіноактора Клінта Іствуда: «Сіль життя — ​в пошуках нового».
Джерело: vechirniy.kyiv.ua.

Ніна ТОКАРЄВА, 
кондитерка, практик та дослідник старовинної кулінарії/

Реклама Google

Telegram Channel