Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
В Інституті вивчення війни оцінили можливість повторного наступу на Україну з Білорусі

Фото: Українська правда.

В Інституті вивчення війни оцінили можливість повторного наступу на Україну з Білорусі

Аналітики нагадали, що за підтвердженням Генштаб ЗСУ станом на 11 жовтня немає ознак формування наступальних угруповань у Білорусі

Росія вивозить боєприпаси та інші матеріальні засоби зі складів у Білорусі. Такі дії Москви несумісні з уявленням про створення умов для повторного наступу на Україну з півночі.

До такого висновку прийшли в Інституті вивчення війни (ISW), передає УНІАН.

Білоруські чиновники планують відправити додатково ще 13 ешелонів зі зброєю, технікою, боєприпасами та іншим невстановленим матеріалом із п’яти різних білоруських баз до Ростовської області.

Аналітики наводять дані Генерального управління розвідки про те, що на станцію Кіровська в тимчасово окупованому РФ Криму нещодавно прибув ешелон із 492 тоннами боєприпасів із білоруського 43-го арсеналу складів ракет і БК у Гомелі.

Водночас у ГУР вказали, що білоруські чиновники планують відправити додатково ще 13 ешелонів зі зброєю, технікою, боєприпасами та іншим невстановленим матеріалом із п’яти різних білоруських баз до Ростовської області.

«Переміщення білоруської техніки вказує на те, що російські та білоруські сили не створюють зони збору в Білорусі. Переміщення техніки та постачання до Криму та Ростовської області вказують на те, що сили РФ менш впевнені в безпеці наземних ліній зв'язку, що проходять через північну та західну Луганську область, враховуючи контрнаступ ЗСУ», - наголосили в ISW.

Аналітики нагадали, що за підтвердженням Генштаб ЗСУ станом на 11 жовтня немає ознак формування наступальних угруповань у Білорусі.

Попри це Білорусь залишається співучасником війни. Адже матеріально підтримує російські наступальні дії та надає окупантам аеродроми, з яких ті можуть атакувати Україну високоточними боєприпасами.

Читайте також: Ситуація на кордоні з білоруссю станом на ранок 12 жовтня.

Реклама Google

Telegram Channel