Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Всі запоріжці,  які його знали, –  зараз плачуть...»

«Людина, дружбою з якою можна пишатися», – кажуть про В’ячеслава Зайцева.

Фото Віки ЯСИНСЬКОЇ.

«Всі запоріжці,  які його знали, –  зараз плачуть...»

У бою від рук окупантів поліг український воїн В’ячеслав Зайцев. У 2014 році він був серед «кіборгів» – захисників Донецького аеропорту. Його двічі було поранено. Повернувшись у рідне Запоріжжя, працював науковим співробітником у заповіднику «Хортиця». Також був обраний депутатом міської ради Запоріжжя від партії «Європейська Солідарність»

Військовий повернувся боронити Батьківщину з першого дня повномасштабного вторгнення  росії.

«Загинув, відстоюючи цілісність нашої держави на Донецькому напрямку. Справжній українець, справжній патріот, справжній Герой. Справжній запорізький козак. Низький уклін», – повідомила пресслужба Запорізької міської ради.

Він до останнього подиху служив своїй державі і захищав її. В’ячеслав загинув у бою. У нього залишились дружина та донечка.

Захисника України відзначили державною нагородою – орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Ще одна втрата для нашої команди та для всієї країни… Він захищав свою рідну Хортицю і всю Україну. Звістка про загибель В’ячеслава Зайцева – як грім серед ясного неба. У Запоріжжі його знає кожен як дуже чесну та добру людину. Та і для міста він зробив багато – як науковець, досліджуючи пам’ятки Запорізького козацтва, і як депутат міської ради від «Європейської Солідарності». Він до останнього подиху служив своїй державі і захищав її. В’ячеслав загинув у бою. У нього залишились дружина та донечка. Мої щирі співчуття родині та близьким. Вічна пам’ять Герою…» – зазначив п’ятий Президент України Петро Порошенко.

«Знову ножем у серце. На Донеччині загинув найкращий з найкращих. Zaitsev Viacheslav – історик, бібліотекар, вояк, учасник оборони Донецького аеропорту, ініціатор безлічі добрих справ. Людина, дружбою з якою можна пишатися. Всі запоріжці, які його знають, – зараз плачуть. Славо, ми кожен день будемо мстити цим мразям за тебе», – написав на своїй сторінці у фейсбуці історик, журналіст і письменник Вахтанг Кіпіані. 

P. S. 12 жовтня на сесії Запорізької міської ради було ухвалено рішення про перейменування вулиці Лермонтова на вулицю В'ячеслава Зайцева.

Василь КІТ.

Telegram Channel