Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
Що розповів перший полонений з нових російських «чмобіків»

Інтерв'ю з полоненим зробив Володимир Золкін.

Фото Телеграф.

Що розповів перший полонений з нових російських «чмобіків»

Мобілізований військовослужбовець рф Єгор Чеботарьов здався в полон ЗСУ і повідав, як воюють мобілізовані

Інтерв'ю з полоненим зробив Володимир Золкін. Ця розмова є знаковою, оскільки Чеботарьов - перший мобілізований росіянин, який потрапив у полон. Військовий журналіст Юрій Бутусов звернув увагу на ключові моменти у розповіді рашиста: Чеботарьов Єгор Сергійович, 15.10.1994 року народження, молодший сержант, в/ч 91711 – 252-й мотострілецький полк 3-ї мотострілецької дивізії збройних сил рф. Жив у місті Липецьк.

Мобілізований у перший день мобілізації – 22 вересня. Повістку доставили йому за місцем роботи, зразу завезли у військкомат. Там не проводилась жодна медична комісія, в результаті одразу ж був зарахований на службу, незважаючи на кісту в голові, судоми і обмежену працездатність.

Призначили стрільцем в складі відділення на БМП-2 і через три дні відправили на фронт. Раніше він проходив строкову службу в армії, але підготовка під час служби була слабкою. Бойової підготовки перед відправкою в Україну його підрозділ не проходив.

Командиром взводу був призначений мобілізований офіцер, який не проходив службу в армії і закінчив воєнну кафедру цивільного вищого навчального закладу.

26 вересня прибув у місто Сватове Луганської області.

В цей час Чебьоратьов відчув себе погано, зупинився. Його товариші ніякої допомоги йому не надали, залишили одного.

Із Сватового у складі підрозділу із шести БМП і 60 мобілізованих був направлений у село Невське Луганської області.

29 вересня в складі групи на двох БМП-2 був направлений в село Зарічне Донецької області. Це село знаходилось на єдиній дорозі, по  якій бігли російські війська з Лимана. Очевидно, вони мали посилити оборону в селі і не допустити виходу наших військ на трасу. Його БМП виявилась нездатною до бойових дій – заклинило зброю і не працювала радіостанція. Проблеми із зв’язком були у всього його підрозділу.

Потрапивши під обстріл в Зарічному, командир взводу втік на одній БМП, кинув другу БМП, на якій було 11 військовослужбовців, включаючи Чеботарьова, і вони стали вибиратись самостійно. Біля села їхню БМП обстріляли, вона злетіла з дороги і зламалась.

Відділення кинуло машину і розпочало відхід пішки. В цей час Чебьоратьов відчув себе погано, зупинився. Його товариші ніякої допомоги йому не надали, залишили одного. Власної індивідувальної карти та радіостанції у нього не було. Втратив орієнтири.

Зранку 1 жовтня наткнувся на групу воїнів ЗСУ, здався у полон…

Реклама Google

Telegram Channel