Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
З цукрового заводу на Волині через суд стягнули 400 тисяч гривень боргу

Борги "вибили" через суд.

Фото: Буг.

З цукрового заводу на Волині через суд стягнули 400 тисяч гривень боргу

У травні та червні цукровому заводу надіслали вимоги про сплату боргу за розподіл природного газу на 404 165 грн за два місяці. Однак борг за травень-червень не був погашений

З Іваничівського цукрового заводу на користь акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Волиньгаз» стягнули понад 400 тисяч гривень боргу за розподіл природного газу.

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Волинської області, повідомляє ІА Волинські новини. 

Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Волиньгаз» направило на адресу суду позов до приватного підприємства «Іваничівський цукровий завод» про стягнення 431 851 грн, з яких 404 165 грн – основний борг, 20 208 грн – пеня, 1212 грн – 3% річних, 6264 грн – інфляційні втрати. Заява обґрунтована невиконанням відповідачем взятих на себе зобов'язань, згідно з договором розподілу природного газу для споживача, що не є побутовим.

Заява обґрунтована невиконанням відповідачем взятих на себе зобов'язань, згідно з договором розподілу природного газу для споживача, що не є побутовим.

Як встановив суд, на виконання договору розподілу природного газу (для споживача, що не є побутовим), який підписаний цукровим заводом, була розрахована щомісячна плата за розподіл газу з січня 2022 року по теперішній час у розмірі 202 83 грн на місяць.

На виконання договору АТ «Волиньгаз» щомісячно надавало споживачу послугу з розподілу природного газу, починаючи з січня 2022 року, яка повинна сплачуватись як плата за 1/12 річної замовленої потужності об'єктів споживача.


На думку суду, відповідачем не надано жодного доказу на спростування заявленого боргу. Тож суд дійшов висновку про те, що заявлена позивачем вимога щодо стягнення з відповідача підтверджена матеріалами справи, не спростована відповідачем та підлягає до задоволення.

У підсумку суд задовольнив позов частково та стягнув з приватного підприємства «Іваничівський цукровий завод» на користь акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи Волиньгаз» 430 970 грн.

Читайте також: «Як викладач столичного вишу став волонтером на Волині».

Реклама Google

Telegram Channel