Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Рівному судитимуть експоліцейського, який застрелив людину під час пограбування обмінника

Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Фото suspilne.media.

У Рівному судитимуть експоліцейського, який застрелив людину під час пограбування обмінника

19 липня зранку в магазин на вулиці Карнаухова у Рівному зайшов чоловік із закритим обличчям, взяв у заручники касирку, підійшов із нею до пункту обміну валют та вимагав у працівниці віддати йому гроші. При цьому погрожував пістолетом

У Рівному судитимуть львівського експоліцейського, який застрелив добровольця під час пограбування обмінника у липні 2022 року. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури. Йому загрожує довічне позбавлення волі, інформує Суспільне Рівне.

 Слідство заявило, що причетний до злочину — працівник поліції з Львівщини, який, ймовірно, міг піти на пограбування обмінника через борги.

У момент погрози ззаду на нього накинувся чоловік власниці магазину, член добровольчого формування Рівного Роман Ніколайчук. Під час сутички нападник завдав йому декілька ударів, вистрелив та втік. Потерпілий помер на місці.

Поліція почала спецоперацію, затримати підозрюваного вдалось майже на адмінмежі Рівненської та Львівської областей. Слідство заявило, що причетний до злочину — працівник поліції з Львівщини, який, ймовірно, міг піти на пограбування обмінника через борги.

Запобіжний захід і заява затриманого

21 липня затриманий Микола Полюганич у суді заявив:

«Я вбивати не хотів. Я каюсь в тому, що я зробив, прошу пробачення у рідних».

Поліцейський працював у роті особливого призначення. Його адвокат просив суд про альтернативний запобіжний захід та можливість застави, натомість обвинувачення наполягало на триманні під вартою, бо серед ризиків — переховування від слідства та можливий вплив на свідків. Загрожує йому до 15 років тюрми або ж довічне ув’язнення, із можливою конфіскацією майна.

Суд взяв підозрюваного під варту, можливості застави не передбачив. Коментувати будь-що журналістам підозрюваний відмовився.

Із загиблим Романом Ніколайчуком попрощались на центральному майдані Рівного 21 липня.

Наразі 27-річний чоловік перебуває під вартою, а обвинувальний акт скерували до Рівненського міського суду, повідомила речниця прокуратури Оксана Жужельська.

«Йому інкримінують умисне вбивство з корисливих мотивів, розбій, вчинений в умовах воєнного стану, а також незаконне поводження зі зброєю, зберігання і перевезення наркотичних засобів, захоплення заручниці та незаконне заволодіння транспортним засобом», — зазначила вона.

За сукупність таких злочинів передбачене довічне ув'язнення.

Читайте також: «На Рівненщині знайшли мертвим чоловіка, який пішов по гриби і зник»

Реклама Google

Telegram Channel