Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Нововолинці створили прекрасний мурал на честь славних захисників (Фото)

Тепер біля цієї стінки зупиняється багато перехожих.

Фото: Алла Лісова.

Нововолинці створили прекрасний мурал на честь славних захисників (Фото)

Цей стінопис відтворений на підпорній стінці біля Нововолинського відділення екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

  Ініціатори поділилися, що для реалізації проєкту запросили викладача  Нововолинського центру професійно- технічної освіти, художницю  Світлану Войтович  і  Максима Плотнікова, які раніше створили  патріотичний мурал на одній із стін центру, й художника Павла Москаля.

Творці муралу – художники Максим Плотніков та Павло Москаль.
Творці муралу – художники Максим Плотніков та Павло Москаль.

   На цей раз пані  Світлана зробила ескіз, який всім сподобався- він відображав подвиг солдатів, працю у ці важкі часи фермера, шахтаря. А оскільки  творився на території лікарні і  побіля центру екстреної медичної допомоги- головне місце було віддано лікарям, медсестрам.

   У двох  солдатах впізнаємо наших героїв, нововолинців Сергія Власюка й Тараса  Харука, які віддали життя за нашу незалежність. Вже закінчуючи мурал,  його творці дізналися про визволення з полону нововолинянки, прикордонниці Аліни Паніної,  і її подвиг відтворили  в образі жінки із сторожовим собакою.

 

 

 

   Присутній на відкритті міський голова  Борис Карпус подякував  за  створення такого патріотичного муралу й наголосив , що це - величне втілення  нинішнього подвигу українського народу.

   Спочатку була  ідея, яка зародилася у менеджера зі зв’язків з громадськістю КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» Катерини Костючик, головного бухгалтера цього підприємства  Людмили Данилюк. Її підтримали керівники міста та медичного закладу. Незадовго зголосилися меценати, які надали робітників і відповідні матеріали, щоб привести стінку  до робочого стану, адже на початках вона мала вкрай непривабливий вигляд.                                                    

Алла Лісова

Читайте також: «Прикордонна служба показала, як зустрічала визволених з полону волинянок (Відео)»

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel