Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Бандері і Куцину: Рівнерада просить президента присвоїти звання Героя України

56-річний командир Олег Куцин загинув у червні 2022 року у боротьбі за Україну на Ізюмському напрямку. Степана Бендеру убив КДБівець.

Фото: Вікіпедія.

Бандері і Куцину: Рівнерада просить президента присвоїти звання Героя України

Першим голосували за звернення, у якому просять повернути скасоване Януковичем звання Героя України для провідника ОУН Степана Бандери

Рівненська міська рада більшістю голосів ухвалила звернення до президента України із проханням про повернення звання Героя України Степану Бандері та про посмертне присвоєння цього звання Олегу Куцину. Це сталось на засіданні сесії 20 жовтня, інформує Суспільне Рівне.

Рівненська міська рада більшістю голосів ухвалила звернення до президента України із проханням про повернення звання Героя України Степану бандері та про посмертне присвоєння цього звання Олегу Куцину. 

Першим голосували за звернення, у якому просять повернути скасоване Януковичем звання Героя України для провідника ОУН Степана Бандери. За проголосували 34 депутати, проти нікого, не голосували двоє.

Другим було звернення з проханням присвоїти посмертно звання Героя України командиру добровольчого підрозділу ОДЧ Карпатська Січ Олегу Куцину. За 34, не голосував один депутат.

Хто такі Бандера і Куцин

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в Старому Угриневі на Івано-Франківщині. Він був українським політичним діячем, ідеологом і теоретиком національно-визвольного руху.

Після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б. Як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус «Борець за незалежність України у ХХ сторіччі».

Вбив Бандеру кадебівець Богдан Сташинський 15 жовтня 1959 року в Німеччині. у 2011 році Янукович скасував указ президента Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Олег Куцин — український громадський, політичний та військовий діяч, керівник «Легіону Свободи», член Політради Всеукраїнського об'єднання «Свобода», голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода», командир Окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» 93-ї механізованої бригади Збройних сил України.

56-річний командир загинув у червні 2022 року у боротьбі за Україну на Ізюмському напрямку.

Читайте також: ««Бандера влаштував Майдан...», «Остап Бендер всіх катував»: думки росіян про причини війни (Відео)»

Реклама Google

Telegram Channel