Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Жданов розповів, як комплекс NASAMS може захистити небо над Україною

Фото: УНН.

Жданов розповів, як комплекс NASAMS може захистити небо над Україною

 Зенітний протиракетний комплекс NASAMS вважається одним з найкращих у світі

«Щоб оцінити, наскільки він хороший, приведу приклад. Коли в США є загроза терористичної атаки з повітря, комплекс NASAMS розгортають на зеленій галявині Білого дому. Я думаю, найліпшої характеристики цього комплексу вже не знайти. На сьогодні він - один із найкращих протиракетних комплексів. Ним можна збивати і балістичні ракети, і крилаті, літаки, гелікоптери та всі інші повітряні цілі. Може збивати і дрони. Єдина проблема – співвідношення вартості ракети і дрона говорить не на користь ракети. Вона дуже дорога, це ракета класу «повітря-повітря», але вона робить пуск з землі. Її так пристосували, що ефективність може складати 80-90% від загальної кількості ракет, які були випущені», – розповів військовий експерт Олег Жданов у коментарі УНН.

Одного комплекса буде достатньо, щоб прикрити місто Дніпро, наприклад. Два комплекси можуть повністю закрити небо над Києвом.

Щодо того, яку площу можуть закрити два комплекси NASAMS, що Україна отримає на озброєння, то експерт зазначив, що їх достатньо, аби повністю захистити Київ.

«Зазвичай комплекс – це одна батарея. Одного комплекса буде достатньо, щоб прикрити місто Дніпро, наприклад. Два комплекси можуть повністю закрити небо над Києвом», – зазначив Жданов.

Читайте також: «Весна настане знову!»: Укрпошта анонсувала новий конверт.

Реклама Google

Telegram Channel