Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Що сказав тренер «Шахтаря» після ганебної поразки 0:4 (Турнірні таблиці)

«Сьогоднішня гра стала для нас гарним досвідом».

Фото із сайту shakhtar.com.

Що сказав тренер «Шахтаря» після ганебної поразки 0:4 (Турнірні таблиці)

«Підняти голови та працювати! Не соромно програти «Лейпцигу»

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч розповів про невдачу в матчі 6-го туру Ліги чемпіонів з «РБ Лейпциг» (0:4) та потрапляння до Ліги Європи.

– Що ви сказали після матчу своїм гравцям, коли на полі всі разом стали в коло?

– Підняти голови! Я сказав їм підняти голови. Тому що ми провели в Лізі чемпіонів шість матчів: так, сьогодні програли, але були шість гарних матчів. І сьогодні ми набули досвіду, стали кращими. «Лейпциг» – чудова команда, і не соромно їм програти. Це формує нас. Ми зробили все що могли. Наша команда вже одного разу обіграла «Лейпциг», і якби зробили це вдруге, то могли б сказати, що ми – чемпіони світу.

Це новий проєкт, нова команда, молоді хлопці. Ми працюємо три з половиною місяці й досягли багато чого, здійснили неймовірну роботу! Дивимося на себе зараз і бачимо, що стали кращими, ніж на початку шляху. Ми пройшли до Ліги Європи, де багато чудових команд. «Барселона» та «Аякс» гратимуть у Лізі Європи, а мадридський «Атлетіко» не зміг туди потрапити. Ми цінуємо те, чого досягли. І вітаю «Лейпциг». Це відмінна команда, а Марко Розе – топтренер. Ми маємо дивитися вперед, підняти голови і працювати.

Наша команда вже одного разу обіграла «Лейпциг», і якби зробили це вдруге, то могли б сказати, що ми – чемпіони світу.

– Як оцінюєте Лігу Європи після виступів у Лізі чемпіонів?

– Я не знаю, як це – грати в Лізі Європи. Я не маю такого досвіду. Це буде перший виступ у турнірі для мене, як було і в Лізі чемпіонів. Проте як для першого досвіду – непогано. Ми показали свою силу, ми відмінно проявляли себе в першому матчі з «Лейпцигом», коли суперник ще не набрав своєї сили. Ми поєднали разом наш характер і талант, змогли набрати 6 очок – і це, я вважаю, не так уже й погано.

Реклама Google

А сьогоднішня гра стала для нас гарним досвідом. Попереду на нас чекає великий виклик – Ліга Європи. Розцінюємо це як шанс. Там виступає багато гарних команд. Ми маємо час для підготовки, буде зимова пауза. Тож подивимось. У кожному разі це цікавий виклик.

Читайте також на volyn.com.ua: «Німці буквально знищили донецький «Шахтар» – 0:4».

Ліга чемпіонів-2022/2023. Підсумок групового етапу:

 
 

 Отож 16 команд, які зіграють у плей-офф турніру.

В 1/8 фіналу ЛЧ з перших місць у своїх групах пробилися «Наполі» (Італія), «Порту» (Португалія), «Баварія» (Німеччина), «Тоттенхем» (Англія), «Челсі» (Англія), «Реал» Мадрид (Іспанія), «Манчестер Сіті» (Англія) та «Бенфіка» (Португалія).

З других місць вийшли «Ліверпуль» (Англія), «Брюгге» (Бельгія), «Інтер» (Італія), «Айнтрахт» (Німеччина), «Мілан» (Італія), «РБ Лейпциг» (Німеччина), «Боруссія» Дортмунд (Німеччина) та ПСЖ (Франція).

Реклама Google

Команди, які посіли треті місця, вибули у стикові матчі (1/16 фіналу) Ліги Європи. Це «Шахтар» (Україна), «Аякс» (Нідерланди), «Баєр» (Німеччина), «Барселона» (Іспанія), «Спортінг» (Португалія), «РБ Зальцбург» (Австрія), «Севілья» (Іспанія) та «Ювентус» (Італія).

Представники ЛЧ зустрінуться у стиках Ліги Європи з командами, які посіли другі місця у групах ЛЄ.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів та стикових матчів Ліги Європи відбудеться 7 листопада.

 Читайте також на volyn.com.ua: «Стало відомо, де в Україні транслюватимуть ЧС-2022».

Telegram Channel